Alla inlägg under augusti 2009

Av Catten - 26 augusti 2009 12:51


Idag är skallen fylld av bomull så jag har inte så värst mycket att säga. För att slippa kasta mig över disken kopierar jag in ytterligare en sån där "värdelöstvetandelista":


Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
-Tre, hem, bil, cykel
Vilken svordom använder du mest?
-Men vaffan!!!????

Äger du en iPod?
-*sucka* Tekniiiiiik?

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
-Ingen tid alls.

Hur många resväskor äger du?
-En hysteriskt stor, knallröd. Mitt motto är att det är lika bra att packa den full så har jag iallafall inte för lite med mig.


Använder du flip-flops även när det är kallt ute?
-Nej. Men det har hänt att jag har haft sandaler - när jag var gravid som en tunna och konstant genomsvett.


Var köper du dina matvaror ifrån?
-Affären (reklamvägrar)


Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
-You bet!!


Har någon någonsin kallat dig lat?
-Ja, jag själv, varje dag!

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
-Vision Talk "Dirty Italo Disco"

När var senast någon stötte på dig?
-Vaffönå?

Vad åt du till middag?
-Rester: köttfärslimpa och potatiskroketter :(


Använder du huvtröjor?
-Nej, försökte för ett år sedan men det är liksom inte jag....

Kan du vissla?
-Nope...eller ja, lite entonigt på "inblåset" *skäms*


Har du någonsin deltagit i en demonstration?
-Jupp, till och med varit initiativtagare till en - i högstadiet, för feminism på nåt sätt....


Vem var den senaste som ringde dig?
- T

Vilket riktnummerområde befinner du dig i?
-0472

Hur många syskon har du?
-Ett, en StorSyster.

Är du blyg inför det motsatta könet?
-Nej, inte ett dugg. Det är jag för gammal för.

När flög du senast?
-Hmm...jag är ingen ängel....

Läser du för skojs skull?
-Ja, kan man göra det på nåt annat sätt?

Diskar du din egen disk?
-Ja, tyvärr.

Har du gråtit offentligt?
-Vad innebär "offentligt"? Jo, på L:s begravning 2000.

Har du en stationär dator eller en laptop?
-En stationär.


Försöker du alltid lära dig nya saker?
-Nej, de hoppar in och tar plats ändå liksom..


Vad har du med dig in på bion?
-Popcorn.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
-Socialkunskap


Gillar du att flyga flygplan?
-Jag tror det - jag mår inte dåligt i alla fall.


Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
-"Skönhet sitter i betraktarens öga"

Vilken är din favoritdrink?
-Vodkadrinkar, jag är inte så jäkla petig faktiskt.

Gillar du din boendesituation?
-Gillar den för den är MIN - men planerar inte att bli gammal här.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
-Fungera? Det blir de timmar det blir, tre ibland 12 ibland.

Äter du frukost dagligen?
-Jorå, jag har lärt mig det som vuxen.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
-*ASG*Nä, knappast....

Vilken är din favoritfrukt?
-Nektarin.

Tror du på liv på andra planeter?
-Tror vet jag inte, men håller det inte för osannolikt - jag har annat att fundera på!

Tror du att Gud är man eller kvinna?
-Gud är ett DET, ett okroppsligt väsen.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
-Legenden berättar att det inte fanns något namn valt så jag fick helt enkelt heta det som flera andra barn på samma sal skulle kallas. Bra val - NOT!!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
-Om mitt liv hängde på det - fast då skulle jag förmodligen dö av skräck!

Sover du på sida, mage eller rygg?
-På alla sidor. Kallas även för helikpotersovning.

Tycker du om att krama folk?
-Ja, riktigt mycket med dem jag verkligen vill krama.

Tycker du att du är attraktiv?
-Inte på nån fläck faktiskt.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
-Nej, men ofta ont i magen.

Om du var född till motsatt kön, vad hade du hetat?
- Förmodligen nåt pojknamn?

Av Catten - 25 augusti 2009 13:05


Innehåller intima uppgifter, känsliga tittare varnas!


Idag har Catten varit på sin årliga underredsbesiktning. Ni kvinnliga läsare vet att det knappast är all-time-high på rolighetstoppen, ni manliga läsare kan inte ha en aning om vad jag pratar om förrän ni gjort en rektalundersökning för att kontrollera prostatan. Gå och gör det förresten - det är minst lika viktigt som cellproven är för oss!! Cancer är ingen kul grej liksom.....


I år var det om inte "roligt" så iallfall mindre otrevligt än någonsin. Orsaken är så klart kvinnan som utförde denna i mina ögon mindre intressanta och åtråvärda uppgift: Anette! Jag blev nog  lite kär i henne. Delvis beroende på hennes handlag (läs nu inte in mer i det här än vad jag skriver pliiiis!) men till största delen beroende på hennes totala enkelhet och humor. Det var ett tag sedan jag...eller rättare sagt jag har aldrig skrattat i en sådan situation tidigare. Dessutom tipsade hon mig om ett jobb. Snacka om bonus liksom!


Nu har jag iofs inte varken fått svar på mitt cellprov eller sökt jobbet, men allting har ju en början. Att jag sen ovanpå det gjorde en lååångsittning hos A som var hemma för VABbade med spysjukt barn och drack kopiösa mängder kaffe och därefter anföll gossen i mataffären med de mest närgångna frågor eftersom jag såg honom och ett gäng andra pojkar löpträna igår när jag var ute och promenixade och fick för mig att kolla om det möjligtvis var så att de var innebandyspelare gjorde dagen ännu lite bättre.


P18 fick nämligen lägga sin karriär på hyllan för ett år sedan när laget han spelade i upplöstes och har sedan dess muttrat om att han vill spela,spela och spela - tyvärr har han väl inte gjort så stora ansträngningar att kolla upp var han skulle kunna göra det så det gjorde curlingmamman idag istället. Han var såååå välkommen, så nu har jag tokmessat med en hypernervös men jätteglad son ett tag och tycker att jag gjort ett rätt bra dagsverke - och ändå har inte ens min tvättid börjat ännu. Hjälp vad jag kan roa mig liksom.... =)

Av Catten - 24 augusti 2009 14:15


I lördags klagade P18 på sitt mobilabonnemang och var irriterad på att det leverantörsbyte han trodde han gjort i somras innan sommarlovet startade inte genomförts. Curlingmorsa som jag är lovade jag att kolla upp det åt honom och kikade först in på leverantörens hemsida, där fanns en hel massa info på FAQ:n men inget som stämde in på hans problem. Dock kunde jag läsa mig till att ett leveranstörsbyte beräknades ta mellan 12 och 17 dagar. Nog för att sommaren gått snabbt, men lite mer än 17 dagar har lovet bestämt varit?


Alltså tänkte jag maila frågan till kundtjänst. Det gick inte - för då måste man logga in. Hade man inget inlogg så var det "bara" att registrera sig med sitt mobilnummer och sekunden därefter skulle man få en inlogg på sin mail. Snyggt och enkelt. Om man hade haft ett mobilnummer som tillhörde just den leverantören vill säga. Ingenstans på hemsidan anges ett telefonnummer så att man kan få direktkontakt med företaget men det finns ju söksidor på nätet så jag gooooooooglade och hittade. Hittade till och med ett telefonnummer som jag raskt knappade in och fick i mitt väna öra en liten röst som berättade att om man hade behov av att komma i kontakt med kundtjänst gick det bra att logga in på www. osv. osv....... Dessutom upplystes jag om att "den här telefonen avlyssnas inte så du kan därför inte lämna nåt meddelande".


Mhm? Så de enda som får komma i kontakt med dem är de som redan tidigare är kunder? Intressant marknadsföringstaktik måste jag säga...och när jag skriver detta drabbas jag plösligt av en flashback och kommer ihåg att jag har varit här förut, med exakt samma leverantör som jag då försökte få byta till av olika anledningar. Just den gången löste det sig på annat sätt men nu vette tusan liksom. Jag har ingen större lust att ränna runt på stan och knacka folk på axeln, jag vill kunna lösa det här hemifrån, snabbt och enkelt. Jag blir så trött.......


Hur kontaktar man någon som inte tillåter kontakt - och om jag ändå lyckas, är det stalking då?

Av Catten - 24 augusti 2009 10:00


Jag har fått veta att jag ska få lära mig att bada.


Inte simma, för det kan jag redan, även om jag likt Kapten Långstrump mest flyter på fläsket utan bada som "bada i badkar". Jag är nämligen inget bra på det. Senast jag gjorde ett tappert försök var hos L. Hon skulle gå och jobba och jag hade hela lägenheten för mig själv så jag satte på god musik, rotade reda på en underhållande bok, tände lite lagom mysbelysning, tappade upp så där hett vatten som jag vill ha och gled likt en blåval ner i böljan och makade nackkudden tillrätta. Sen ville jag kliva upp. Det var varmt, det var obekvämt, boken blev blöt...det var helt enkelt långtråkigt redan efter tre minuter.


När jag nu - i salig avsaknad av ett badkar - tänker tillbaka på varför jag inte gillar det så kan jag mest tänka på hur det var när jag bodde i FallfärdigaRucklet med make och barn. Barn badade ofta, på sommaren mest varje kväll och under lång tid alla tre i en härlig ungröra i det kallnande vattnet. Vattnet var ofta lite halvjunket från början eftersom vi på den tiden hade vedpanna utan ackumulatortankar och det var ibland lite svårt att tajma eldning och mängd varmvatten till rätt badtid. Tid var alltså och också en starkt bidragande orsak till vaför mammaCatten sällan badade. När gör man det med en ungflock som far högt och lågt, utom efter deras läggdags då en mamma ofta var alldeles för trött för att göra något annat än att lägga sig i sängen och självdö?


Dessutom fanns det en annan anledning som jag aldrig avslöjat tidigare - men eftersom en blogg är så hemlig och privat så tänkte jag att det inte gör något om jag skriver det här. Vi bodde som sagt i FallfärdigaRucklet. Där är badrummet på övervåningen. Jag är ingen matematisk expert på något vis men det fanns en ekvation som fick mig att allvarligt fundera:


a + b - c = katastrof!!


a = vikten av badkar med innehållande vattenmängd.


b = Cattens vikt, som på den tiden var ytterligare 20 kilo plus


c = övervåning + ruckel


Ni ser ju själva! Varje gång jag såg mig själv njutandes av ett långt, hett och lyxigt bad, så där filmstjärneglassigt som det tyvärr bara är i tankarna - så såg jag också den naturliga följden: Hur badkar med innehåll störtade genom golvet/taket. Och inte så där estetiskt som i tv-reklamen utan naturligtvis avslutande med att stjälpa ut en likvit flodko på matsalsgolvet. En snyftande, snorig och blåslagen flodko som helt klart inte skulle bjudits på en kopp ångande kaffe utan fått kravla sig upp och ta tag i städning....


Jag har alltså en liten hang- up vad gäller bad i badkar - och nej! även om karet står stadigt på helgjuten betongplatta och jag inte kan gå igenom golvet så är det ändå långtråkigt. Hur otroligt det än låter så föredrar jag ändå bad i havet. Om det är 20 grader eller mer i vattnet. Om det är tillräckligt länge sedan jag såg "Hajen". Om det är kolmörkt ute. Om jag får bada i heltäckande burkha.


Har jag nämnt att jag gillar att duscha?

Av Catten - 23 augusti 2009 17:04


Med buller, bång och packning värdig en treårig jordenruntresa inträffade här en Ängel, lika ovarnat och oförberett som alla gånger tidigare.


På ungefär fem röda sekunder förvandlades en visserligen dammig men undanplockad Cattkorg till ett kaosets Mecka. Imorgon ska jag snickra mig en skylt med det välkända citatet från Dante's Inferno och fästa på ytterdörren. Även om inte varningen går fram så lär det lätta upp den fanértrista brunfärgen på dörren. Vad tror ni om en käck skylt i gladsvensk björk, blir det lite skojsigare så?


Matvanorna tvärvände - från kidneybönsgryta och spenatlasagne till trippelsockrad apelsinjuice och varma mackor med enbart krydda och ost till söndagsmiddag. Dator och tv ockuperas simultant samtidigt som det messas oupphörligt på mobilen. Hon är själva arketypen för en tonåring. Det är snabba kast i livet som sagt, men hon vet att det gäller att passa på de här första dagarna när jag är som nyförälskad i henne igen.


För tillfället är hon det närmaste "normalt liv" jag kan komma, så nära en helhet som jag kan känna, trots att hon sju tiondelar av tiden är en riktigt bortskämd odåga vet hon att mammas kärlek alltid är ovillkorlig och det kan man dra rätt många växlar på. Det är okej - jag kommer nämligen ALLTID att finnas där...även om jag inte precis jublar när jag såg att min halvfulla tvättkorg helt plöstligt svämmar över alla bräddar......


Av Catten - 23 augusti 2009 11:21


utnyttjade såklart genast möjligheten att somna till tv-brus efter ett lååååångt sömnigt telefonbabbel. Det gick inte så vidare värst bra - istället fastnade jag i nån liten film som jag minns att jag sett förut och förstod lika lite av den här gången. Man kanske inte ska se sånt som har massor med underförstådd innebörd klockan mizz-i-nazzen när man redan konstaterat att man är svintrött? (Icke att förväxla med svininfluensetrött. Fast det är jag lite det också. Mitt engagemang i den frågan är noll, zilch, nada, niente. Liten parentes bara.)


Imorse när jag stapplade upp undvek jag oerhört smidigt att titta mig i hallspegeln men kunde inte låta bli en kik när jag stod framför handfatet. Sömnstreck i ansiktet är för veklingar - här snackar vi en tant helt gjord i origamiteknik!!! Håret ser jag ut att ha lånat från Medusa, det är waaaaay to långt nu och rök från både grill och brasa har inte på något sätt gjort det fräscht. Hittils förgäves jagar jag telefonnummer till E som går sista året på frisörprogrammet och friserar för en ittybit av den summa som det betingar att gå till en färdig frisör. Jag intalar mig att det inte är av snålhet jag hellre vill bli klippt av henne utan för att hon ska få ytterligare livsnödvändig övning. Det går...så där!


Erbjudandena att bli klippt av exet eller Ängelen har jag inte vågat tacka ja till (ännu), till stor del beroende på att exet har den av män med vikande huvudbehåring så omtyckta "ickefrisyen" och det är den enda han har att styla mig med. Catt utan päls? Nä tack. Att jag avböjer Ängelens erbjudande är väl ännu mindre finkänsligt. Hon har klippt sig själv i tre år nu och när jag svarar att det är just därför hon inte får klippa mig känner jag att det är ett skämt som faller platt till marken. Lika platt som mitt hår just nu - även om det inte faller ända ner till marken.


Ah...det blidde en fashionblogg idag!!


Eller snarare en anti-fashion......... =(

Av Catten - 22 augusti 2009 22:43


Vad som skulle bli ett snabbesök hos E med värmekudde och massage för att lätta på värken i bröstryggen blev en grillkväll med snickarna.


Vilka män!


Eller en av dem: G. Jag funderar på att röva bort honom när han har snickrat klart och hysa in honom i skåpet under diskbänken för hushållsnära tjänster i resten av hans - eller mitt -  liv. Servitörs och servicegenerna ligger nog slingrande runt och kvävande allt annat beteende som kan tänkas finnas i hans kropp. Idag grillade han pangiasusfilé (hajmal) och aubergine, dukade bordet med nyplockade ängsblommor och levande ljus, vek hushållspapper till invecklade kreationer och hade till och med gjort placeringskort i form av små brädändar han textat våra namn på med snickarpennan. Han hade stekt ett berg av pannkakor till efterrätt och det är ju nu inte någon av mina favvorätter men hövligheten bjöd mig att smaka och det var nog inga vanliga svenska pankisar.


Duka av bordet och/eller diska var det återigen inte tal om, våra stolar drogs fram till den muntert sprakande brasan av rivningsvirke och vi underhölls på stapplande svensk/rumänsk/spansk/engelska eftersom tolken Z tog kväll direkt efter maten. Det funkade ändå kan jag säga....men kallt blev det, det känns att augusti börjar närma sig sitt slut. Nåt som också funkar är att äta pizza direkt ur kartongen, jag är inte så jäkla hånken egentligen...men ibland är det lite gott att bli bortskämd!


Och ja, ryggen är betydligt bättre också =)

Av Catten - 22 augusti 2009 18:05


Allting jag ska göra eller gör växer snabbt till ett helt företag. Inget viftas undan lite snabbt och effektivt liksom, nä det utvecklas som en sån där hydra man hugger huvudet av och så växer det fram två nya.....


Logisk som jag är insåg jag ju att min Escrutt med den flapprande bakluckan inte var ett praktiskt transportmedel så jag ringde till exet och fjäskade/flirtade/spelade på samvete och fick låna hans kombi, med tillhörande chaufför och bärhjälp a.k.a P18. Exet och Ängelen skulle på nåt hästigt så dem släppte vi av på vägen och sen for vi till L för att hämta tv. Ett stort jäkla muskedunder var det och jag var sååå glad att jag slapp bära. Lite fasade jag för hur det skulle bli upp för trapporna till Cattkogen men det löste sig alldeles ypperligt det också eftersom hästeriet tydligen inte var så intressant att man inte gjorde vågen (om man inte tillhörde någon av de närmast sörjande till de tävlande tydligen).


Så de blev upphämtade och så bar exet och P18 upp tv:n, placerade den på den numera rent löjligt lilla tv-bänken och jag tackade genom att bjuda på fika och så babblade vi en stund. När flocken vederbörligen avrest uppstod ju så dilemmat med den gamla tv:n - vart skulle jag hamna den då? Inte för att jag är estet ut i fingerspetsarna men att ha en tv på golvet bredvid tv:n ser ju rätt überpuckat ut.....


Snilleblixtigt nog kom jag på att den skulle kunna bo i mitt sovrum. Jag har nästan alltid varit motståndare till det där dels med tv och dels med elektronik i sovrummet, där sover man och där utsätter man sig inte för en massa elektriska spänningar (läser jag det här noga nu så kan jag hitta hur många dubbeltydigheter som helst men borstse från dem, tack!) men det är aldrig för sent att ångra sig. Så jag gjorde en liten rockad bland möblemanget - mindre smart skulle det visa sig, ety trots att jag sedan barnsben ansett mig vara Stålflickan/kvinnan som kan allting jag föresatt mig har jag inte riktigt fysik för allt jag vill.


Att flytta en stor björkchiffonjé utan att ta ut lådorna och därefter lyfta en "tjocktv" upp i brösthöjd ovanpå nämnda möbel visade sig vara mindre nyttigt för min krockskadade bröstrygg. I skrivande stund gör den märkbart ont. En liten tröst är dock att jag faktiskt bad om hjälp - med en del av arbetet, frågan är ju hur ryggen skulle mått om jag burit allt hela vägen liksom?


Men skam den som ger sig, nu har jag elektronikat mig igenom att koppla ihop tv:n med en dvd-spelare, provat att titta på "Underworld" (som var alldeles för läskig utan hand att hålla i), övergått till en av mina barndomsfavoriter: "Bugsy Malone" och förstått varför mina barn aldrig blev lika förtjusta i den som jag trots att Jodie Foster och Scott Baio har två av huvudrollerna - den är rätt tunn i historien även om det är småkul med trampebilar som brummar *S*. Jag insåg också att jag snabbt kommer att kunna vänja mig vid att glo på tv i sovrummet......Huga vad förledd man kan bli liksom.


Et maintenant: försöka förstå mig på den nya - i mina ögon monstruösa - tv:n som numera upptar en alldeles för stor del av mitt vardagsrum. När jag blir vuxen ska jag fundera på varför jag omger mig med sådana apparater - är det för min eller för andras skull? ;-)


S.V.TH.M.D.P.N  Right back at you liksom!!!

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards