Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av Catten - 4 augusti 2009 17:34


något som jag troligtvis har skrivit om tidigare - men som inte känns mindre angeläget ändå. Jag kom på det när jag kom hem efter att ha varit nere i den lokala mataffären utan att ha pratat med någon annan än kassörskan. Innan jag gick in höll jag på att springa ner fyra kvinnor som stod och pratade, de pratade om festen en av dem varit värdinna för i helgen och en av gästerna sa att det var en av de roligaste fester hon varit på.


Jag log och gladde mig med dem, även om jag inte har den blekaste aning om vilka de är. Inne i butiken snurrade jag runt en stund innan jag fått fatt på de varor jag skulle ha, betalade och tackade kassörskan. Sen började jag tänka på att jag, som i vanliga fall är så babblig faktiskt knappast byter ett ord med folk här i byn. Sen kom jag på att det finns de som lever så, så ensamma och i sin egen isolering att det är deras ständiga vardag. När essensen av deras dagliga konversation är en kassörska som säger "tack"...Då blev jag glad att jag har mina vänner - om än på annan ort!


Det sägs ju att "bästa sättet att få en vän är att vara en". Riktigt så enkelt är det väl tyvärr inte - man måste ju hitta den sfär och de människor där man kan skapa sig vänner, där man känner den trygghet och tillhörighet där möjligheten för relationsskapande finns. Det är banne mig inte så lätt alla gånger. De vänner jag har är jag oerhört tacksam för, visst kan det gå upp och ner i kontaktfrekvensen men de finns där. Höjden av sorglighet för mig är när jag läser om människor som dött hemma och legat länge, osaknade. Där vill jag aldrig, aldrig hamna!


Och här borde jag ju haft nån blinkande glittrig sentimental "Tack för att du är min vän" bild, men jag är ju inte sån - ni får nöja er med att tro på mitt ord, både blogg - och IRLvänner!



Av Catten - 4 augusti 2009 11:56


Jag tillhör den sorten som inte drömmer - eller åtminstone inte brukar komma ihåg vad jag drömt. Imorse när jag vaknade var jag rejält skakig efter en mardröm....Sådan brukar väl handla om stora rädslor har jag fått för mig och det gjorde nog min också.


Så vad drömde jag om? Zombies, varulvar, massmördare, offentlig nakenhet eller pedofiler?


Nä.


Jag drömde att jag gjorde fullständigt bort mig i en stavningstävling.


Vi var flera stycken - det påminde om en sån där klassisk tävling man kan se i amerikanska filmer där ungar står rakt uppåner på en scen och ska bokstavera. Jag minns inte om de andra tävlande var barn, men jag var jag - här och nu och jag sög totalt. Det var inte kul. Jag måste nog slå i en drömtydningbok och se vad det symboliserar - förslag någon?

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards