Alla inlägg under januari 2009

Av Catten - 28 januari 2009 13:03


lovade jag bestämt att visa upp den vackara "tackåhejdåblomman" jag fick i november och trodde att jag per omgående fröööset ihjäl emedan den fick vänta i min bil under den dryga timme jag skvallrade med herr R. Eftersom nämnde herre ringde igår för att skvallra lite till kom jag på mitt löfte och si, bättre sent än aldrig presenterar jag härmed Madame Orchidée:

Av Catten - 28 januari 2009 10:55


Japp, nu är det dags igen...igår kom jag äntligen ihåg att gratta E-L, ganska så exakt en månad försent, men ändå!


Trots att jag alltid varit en så antisiffermänniska har jag tidigare alltid haft lätt att komma ihåg telefonnummer och personnummer. På senare tid blir det svårare och svårare - kanske börjar jag bli senil, kanske kan det ha med båda de där krascherna jag gjort, den ena i bil och den andra in i en"vägg" men hur det än är så har jag väldigt svårt för att memorera födelsedagar och har redan i år glömt bort ett gäng.


Nu var det ju inte mitt taskiga minne jag tänkte fundilura över här idag utan det där med födelsedagar - och inte vilka som helst utan mina söners......I år fyller de 18 och 20, vilket alltså renderar dem nån form av uppgradering från P17 och P19 till...ja, ni fattar! Ett bra tag har jag känt att det är lite fattigt att referera till dem på det viset men är inte människa att komma på vilka alias jag ska begåva dem med.


Storeson och lilleson fick de heta ett tag - men med tanke på att de båda tangerar 180 cm och består av 65 -70 kilo muskler så är ju inte lilleson så rättvisande. Den äldre fick i något inlägg heta snyggosonen, men det är inte heller rättvist eftersom de bägge i den älskande moderns ögon är charmörer utav Guds nåde......Hade det här skrivits för 10 år sedan hade Blondie och Brownie varit hyfsat lämpligt, med risk för att de skulle misstas för milkshakes, eller kakor, eller nån seriefigur.


Prinsar är de ju också båda två, och knappast egentligen MINA prinsar utan respektive flickväns och näää...ingen av dem är så där klockrent enkelt namnad som Ängelen - kanske för att det i realiteten var precis tvärtom? Gossarna är nämligen levererade med namnlapp runt tån i stort sett, medan den lilla damen fick vänta ett halvår på sitt namn, fick dispens och döptes så småningom med dopklänningen oknäppt i ryggen =)


Min vana trogen så har jag nu lyckats svamla mig igenom ett helt inlägg utan att komma fram till någonting konkret, men jag ska fortsätta fundera - och tager naturligtvis tacksamt emot förslag. Att utlysa en tävling känns ju rätt fånigt, man kan ju liksom inte vinna nånting och i jämförelse med vissa bloggar som sponsras av både de ena och de andra så blir det ju i fattigaste laget - dessutom hade jag varit tvungen att sätta upp komplicerade regler för beslutsrätt och copyrights och sånt och det orkar jag inte - huvudvärken from Hell är här och hälsar på idag så allt överskottstänkande är en plåga.


Jag nöjer mig med att konstatera att jag åtminstone tänker på saken *L* och tar en promenad för att se om skallebanket kan blåsa bort!

Av Catten - 27 januari 2009 16:17


Av två inbokade möten idag gick två som en dans!


Det ena var bara in och underteckna och gå ut igen - klappat och klart.


Det andra.....gick så tveklöst bra och var så självklart. Av ren diskretion (fatta hur svårt nåt sånt är för mig*S*) har jag inte nämnt så mycket tidigare, men dagens andra möte var på en gymnasieskola i en närliggande stad där jag idag var på nån slags "snabbintervju" för att kolla om jag kunde få arbetspröva och det får jag! Jag ska syssla främst med administrativa arbetsuppgifter men även sitta i receptionen, hjälpa till under "rushhour" i caféterian och occasionally vara "vakt" under prov eller vid de få tillfällen då man inte kan få tag i vikarie. Först och främst under två månader, men om jobbet och jag passar för varandra är det inte omöjligt med en anställning.......


Fattar ni hur glad jag är? Fattar ni hur GLAD jag är? Att få sysselsätta sig med något meningsfullt, och med något man dessutom tycker är roligt - kan det bli bättre? Med risk för att säga för mycket innan jag ens börjat, men ändå - så är det ju precis den sortens jobb jag gillar - att få ha omväxlande uppgifter, att vara nån slags "resurs" och rycka in där det behövs- det är sånt jag funkar bäst med.....Jag är glad idag, sa jag det? ;-)


På måndag börjar jag jobba!


Dagens *kärlekar* gå till min handläggariller Göran som är bästbästbäst =)

Av Catten - 26 januari 2009 16:03


Då fick detta alltså bli dagens andra glädjeämne: jag har änligen kommit mig för att sätta mig in i hur man använder embedkoder! Sa ju att jag inte var så vidare teknisk, om man nu kan räkna det som teknik *L* Ba'fatt ytterligare fira det så klämmer jag väl in en annan favorit här innan det är dags att gå och käka det hemlagade rotmoset (jag blir hungrig av att tänka)!


Och ja, förmodligen är det väl som mitt ex sa: jag är för gammal för min musiksmak men vet ni vad - jag bryr mig inte ett spår! =)

Av Catten - 26 januari 2009 15:48


inte så mycket text - dagens tema är tydligen bild och ljud!

Tack till Leo för påminnelsen, även om det var Sarahs cover du lagt in - jag föredrar alla gånger originalet med Dive:

Av Catten - 26 januari 2009 14:14


lysa upp både er och min dag en aning och för att jag älskar henne så vansinnigt trots eller för att hon ser ut som hon gör och vågar det i vår lilla byhåla så ska jag idag presenterar er för Ängelen och hennes nya hårfärg. Japp, jag har hennes tillåtelse även om hon tyckte att hon gjorde en obotligt puckad min......

Av Catten - 26 januari 2009 13:19


Eller inte?


Igår kände jag med all önskvärd tydlighet att här, här har jag min chans till att sova "normalt" en natt. Jag sa tack och hej till omvärlden vid 21-tiden och grottade ner mig i min soffa för att försöka se nåt på tv:n. Där fanns en deckare vars upplägg jag tidigare tyckte var intressant men som nu mest var blaj och i en reklampaus "skulle jag bara" blunda en stund......gissa vem som tvärsomnade och vaknade upp efter en dryg timme?


Gissa vem som per omgående masade sin värkande lekamen till sängen i förhoppningen om att ifall det gick tillräckligt snabbt så skulle hon kunna somna om? Gissa vem som blev klarvaken så fort huvudet landade på kudden? Gissa vem som var vaken till halv tre imorse med massor av ågren och snurriga tankar? Gissa vem som steg upp för en dryg timme sedan och inte mår speciellt jättebra, varken fysiskt eller psykiskt av den här skruvade sömnrytmen?


I lördags pratade vi bland annat om sömnvanor och jag framhärdade med bestämdhet att jag kommit fram till att jag uppenbarligen inte är som  de flesta andra (inte bara vad gäller sömnrytm iofs) och har fått lära mig leva med det men på senare tid har det känts mer och mer obehagligt. Misstänker att jag får be om nytt recept på knockoutpillrena jag provat tidigare och blir en zombie av trots att jag bara tar en halv istf som rekommenderat två stycken - eller får jag skaffa mig ett nytt liv? Eftersom jag är en av naturen lat människa så lär jag välja den enkla utvägen. VC - await my call liksom......

Av Catten - 25 januari 2009 20:47


Japp, jag är inte bara oteknisk - jag är lat och slarvig också!

Ett enda litet försök att skylla ifrån mig ska jag göra: när jag fick iden att ta kort på mina popcorn så var (som vanligt) batterierna urladdade - att både byta till nya och därefter ställa in datumet hade liksom tagit så lång tid att popcornen hade hunnit inte bara brännas vid utan fullständigt förkolna - och då hade ju varken ni eller jag kunnat njuta av dem - n'est ce pas?


Så come on folks - visst är det bättre att nån enstaka gång få se mina korkade bilder av tex höstäpplen daterade i januari och skratta åt dem, med fel datum och allt än att inte få se några alls? Inse fakta - så länge ingen köper en kamera åt mig som inte käkar batterier så kommer de flesta av mina bilder att vara daterade 01012002 för det är tydligen grundinställningen på min oh so fashionabla utrustning.


Och nej, jag är inte arg eller irriterad för kommentarerna, jag är bara en oförbätterlig pedagog som vill förklara och reda ut hur det ligger till! =) Nu, mina loved one's ska jag grotta ner mig i soffan och bara slöa - ha en fortsatt skön söndagskväll!

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards