Alla inlägg den 3 januari 2009

Av Catten - 3 januari 2009 11:03


så enkelt och självklart att färda den där C-uppsatsen som jag trodde, och den var långt ifrån så färdig som jag trodde. GAAAH!


Alldeles för många turer var det runt den,så många att det nog skulle krävas ett par blogginlägg för att beskriva dem så jag sammanfattar det med att säga att min examinatör gillade varken min idé eller mitt upplägg, troligtvis inte mig heller så till slut lade jag helt enkelt ner. I nuvarande rumsligt skick är den en halv faxrulle lång - japp, faxrulle, den är inte skriven på en sådan, men väl klippt och klistrad efter de tuuuuuuuuuuusentals ändringsanvisningar jag fick från G - ändock var hon inte nöjd. Jag är glad att den åtminstone finns på faxrulle i befintligt skick, annars hade den inte funnits alls eftersom datorn jag skrev den på sedan länge har skattat åt förgängelsen och valda delar av den nu ingår i P17:s maskinpark...


Jag rullade alltså återigen upp min "Dödahavsrulle" och satte mig att läsa och söte Göte så naivt. Både språket och antagandena för att inte tala om slutsatsen. Jag har skrivit om ett ämne där jag redan från början bestämt mig för vad jag tycker, alla mina undersökningar bekräftar min åsikt och slutsatsen blir naturligtvis den att jag har "rätt". Alltså, jag tycker FORTFARANDE så här i rappet tio år senare att jag har helt rätt i min ståndpunkt men uppsatsen är sorgligt onyanserad och......ja, jag måste erkänna: barnslig! Jag var dryga 30 när jag skrev den och det är inte utan att jag inser att de tio år som förflutit sedan dess uppenbarligen luttrat mig betydligt mer än de år jag levt innan jag försökte skriva den.


Dessutom saknas en massa viktigheter, metodstycket är sönderhackat, littlistan har förkommit, jag har hänvisningar utan fotnötter till böcker jag inte längre minns vilka de är, de undersökningar jag hänvisar till känns uråldriga. Det vore förmodligen betydligt enklare att göra en helt ny uppsats än att försöka lappa och laga på den här. Men är en filkand värd det idag - när vi har den högsta akademikerarbetslösheten i landet någonsin? Mina kurser (som ju trots allt är väsentligare rent kunskapsmässigt) har jag ju ändock tagit och skriver jag ut dem i LADOK så kan jag "bevisa" att jag är den jag utger mig för att vara även utan en sunkig C-uppsats som ändå ingen förutom en nitisk opponent kommer att läsa.


Jag är inte jätteoptimistisk som ni förstår. Lite optimist är jag dock: ff inga cig sedan nyårsafton 19.30 - snusar gör jag såklart, men vad är 5-6 prillor på en dag mot 15 cig (vilket iofs inte är någon högkonsumtion det heller) och trots att jag lovat mig själv vägning max en gg/vecka kunde jag såklart inte låta bli i dag och noterade -1.2 kilo på tre dagar. Nej, det är inget nyårslöfte utan (som J säger) en ny målsättning!*L*


Åsså snöar det idag - jag som ska ut och köra. Eller nej förresten, det snöar inte - det vrääääääääääääääääääääääääker ner! Jag är bortbjuden på middag med övernattning och försåvida vi inte kommer på något effektivt sätt att motionera så är väl de där minuskilona som bortblåsta imorgon....men det kanske är försumbart i sammanhanget, just det här sammanhanget iallafall!



Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards