Alla inlägg den 14 januari 2009

Av Catten - 14 januari 2009 15:12


att jag ibland har så mycket att fundilura på att det liksom stockar sig i halsen/fingrarna när det ska ut - så därför blir det inget utande alls.......


Man kan väl som ett milt understatement konstatera att det är mycket nu så därför drar jag ner. Jag kör på absolut allra lägsta växeln, speciellt i kurvorna - och just nu är den här vägen jävligt full med krökar och backar. Jag sköter det som absolut måste skötas men inte så värst mycket mer och förutom det så läser jag, läser och läser.Böcker har för mig alltid varit en källa till fantastisk verklighetsflykt, eller ska jag säga "en flykt från mig själv" för det är nog närmare sanningen.


Två böcker som jag har läst tills ögonen tårades och jag egentligen borde ha släckt lampan för länge sedan är ytligt sett varandras diametrala motsats: "Vi som hade alla rätt" av Kristina Thulin och Jenny Östergren (båda journalister på en stor tv-kanal) om programledaren Cissi, en gift 2-barnsmor som har ett förhållande med en uppsatt politiker och hennes väninna Minna, ensamstående mor som inte riktigt kommit över sitt ex och boken "Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea som består av ett antal mail skickade av en ung kvinna i det traditionella Saudiarabien där hon beskriver sitt och sina närmaste väninnors (kärleks)liv.


Det som skiljer böckerna åt är främst det yttre sammanhanget - i den ena är båda huvudpersonerna driftiga yrkeskvinnor som lever livet och gör det som faller dem in, i den andra är alla kvinnor föremål för konstant övervakning, lever dolda bakom slöjor och är styrda av landets och religionens konvention. Tar man sig en funderare kommer man snart på en hel del likheter dock -  jag ska inte gå in på dem närmare , bara konstatera att det finns krav och konventioner överallt, inte enbart bakom de riktigt synliga slöjorna........


Dessutom är jag förbannad - på människor som hux flux kan ta avstånd från andra, med avsikt att "ta parti" för någon annan som inte ens bett om det.*morrar* Det är inte underligt att så många skilsmässor och separationer blir infekterade när människor som egentligen inte behöver mycket mer än bara flyta med gör underliga ställningstaganden grundade på sina egna förutfattade åsikter och förvirrade tankar! Nej, idag gäller det inte mig utan vännen M vars blivande fd svärmor fullständigt puckade ihop sig i julas och det gör mig retroaktivt förbannad.

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards