Alla inlägg under februari 2009

Av Catten - 20 februari 2009 21:22


 har bloggagratis skickat till blogghimlen för mig idag.....


*förtretad*

Av Catten - 19 februari 2009 16:37


"Jag är inte dö ännu" som Alfred i Katthult sa när han fått blodförgiftning och Krösa-Maja vojjade sig....


Jag är inte heller riktigt dö ännu - men frisk är jag banne mig inte heller. Vid förmiddagsfikat idag frågade en av kollegorna om jag dragit i handbromsen, jag var ovanligt tyst..... och vid närmare eftertanke kändes det faktiskt så, trots att jag jobbat på rätt flitigt. Igår kom jag nämligen på hur jag skulle komma tillrätta med katalogiseringen, jag behövde "bara" kicka igång teflonminnet....  listan är skriven i Excel och där finns ju en eminent sorteringsfunktion vilket radikalt underlättade slutklämmen på arbetet.


Nåt annat som brukar underlätta är ju musik till jobbet. Så icke idag. Idag har jag hela långa förmiddagen haft sällskap av en pianostämmare. Pianomusik är vacker - men att lyssna på när någon stämmer ett piano är en plåga. Men jag hängde in there, så pass att jag gjorde klart och dessutom började sortera noter. Att jag under tiden blev så pass disträ/febrig att jag vid ett tillfälle parkerade min voluminösa häck på min handväska och mosade min medförda apelsin får väl räknas som svinn i arbetet....


Handbromsen låg dock på så pass att jag vid lunch kände det som om jag inte längre var kvar inne i mitt eget huvud (inga kommentarer på det tack!) och när jag upptäckte hur andtruten jag blev efter att ha gått de knappa 200 meterna från cafeterian till kansliet fick det vara nog liksom - jag gick hem, enånhalv timme i förtid bara för att upptäcka att jag hade tvättid - så nu kör jag det allra mest väsentliga och kollapsar på soffan mellan maskinerna. Hoppas nu bara att jag inte råkat blanda färgerna i maskin - så att det gladsvarta färgar av sig på det svalsvarta eller det neonsvarta......;-)

Av Catten - 18 februari 2009 20:17


ju bara lägga in länken till det som kommer att bli nattens våta dröm liksom:


http://www.gunillawall.se


Tack till snyggot Å, som har samma böjelser som jag och önskat sig något likande det som finns i ovanstående till "sin stora dag" som snart infaller.....


Var detta kryptiskt nog för att ni ska känna er tvungna att kika dit? ;-)

Av Catten - 18 februari 2009 18:37


Nej, det här inlägget ska inte handla varken om det pågående skidskyttet eller om det förestående Vasaloppet utan om hur man stavar med hjälp av bokstäver. Dagens arbetsuppgift har främst bestått av katalogisering av den litteratur som finns i musiksalen. Jag gillar sånt - att skapa struktur, skriva listor och tabeller, organisera och skärpa ihop. Musikläraren S hade för några år sedan en assistent som med påbörjade katalogiseringen. Trots en tynande budget har han under åren lyckats både komplettera och utöka samlingarna och dessa behövde nu uppdateras.


Piece of cake tyckte jag, som visserligen inte är helt bekant med programmet listan skapats i men gärna lär mig nåt nytt. S visade mig hur praktiskt det var - jag behövde inte scrolla igenom hela listan för att se om boken redan var inskriven, nej det finns en sökfunktion! Grejt, det gör ju det hela lite lättare tänkte jag och gjorde en sökning på första boken: "Barnens gula sångbok". Pling så slog det upp en liten ruta som sa: "Inga resultat matchar din sökning" och alltså skrev jag in boken. Då upptäckte jag att det jag skrev blev markerat och fattade nada.


Strunt i det tänkte jag och fortsatt att söka på bok efter bok och bara ett litet fåtal fanns redan i listan så jag skrev för glatta livet. Sen skulle jag "bara" kolla en grej och scrollade uppåt i listan.....då upptäcker jag trots allt att "Barnens gula sångbok" visst finns inskriven men inte riktigt med den stavningen utan som "Barnens Gula Sång Bok". Djup suck och nu vidtar ett hiskeligt scrollande och si, min misstanke är bekräftad. "Barnens gröna sångbok" finns också inskriven tidigare - men med något annorlunda stavning även den. Så jag söker vidare och finner:


"Barnens Gröna sångbok"

"barnens blåa sångbok"

"barnens Röda sång Bok"


osv

osv


Ja, ni fattar ju själva vilken massa olika kombinationer det kan finnas?


POP 80. Talet

Pop 90 Talet

POP 50 - talet

POP 60 - Talet


osv

osv


Vilket alltså innebär att den i grund och botten eminenta sökfunktionen inte längre har någon funktion eftersom den kräver att man skriver EXAKT rätt....


Dessutom upptäckte jag att mannen ifråga fått nåt vaj på i stort sett varenda författare. Det är ju inte så sannolikt att Povel Ramel är författare till "Kom ska vi sjunga del I" och Gullan Bornemark till del II och del III. Imorgon ska jag börja om från början, börja om på nytt - och ja, det finns en bok om och av Sven Ingvars också....;-)

Av Catten - 18 februari 2009 07:07


Häromnatten satt jag och läste mina gamla blogginlägg och funderade på vem jag var då och vem jag är nu.


På sätt och vis var jag då lite som en daggmask, när någon petade på mig slingrade och vred jag mig. Jag försökte inte komma därifrån och jag hoppade definitivt inte upp och bet i det petande fingret. Jag var lika eftergivlig på insidan som på utsidan men jag tror inte att jag är sådan längre. Jag har lärt mig mycket om mig själv under det senaste året och nu tror jag att jag åtminstone bytt skepnad från daggmask till huggmask - vem vet, nästa år vid den här tiden kanske jag är en silkesmask? ;-)

Av Catten - 17 februari 2009 10:47


på topp, så här på sportlovets andra dag, när solen strålar från en klarblå himmel utanför mitt fönster. Jag vet - jag ska vara glad att jag har ett fönster som jag kan se solen stråla in igenom- det är minsann inte alla som har det;-)


Sanningen att säga så har jag inte så överdrivet många arbetsuppgifter att ta itu med idag - posten är sorterad, ungarna har lov, skolchefen är på FAL och.....jag sitter i min ergonomiska stol =) På förekommen anledning började jag därför kolla lite på det där med att betala hemma när man jobbar. För mig är det självklart att man gör det när man har en stadig inkomst men jag vet också att P20 och hans far haft vissa diskussioner när det gäller det exakta beloppet.


Så jag googlade på just "betala hemma" och fick träffar på allt i från ett reportage om ett tvprogram i en tidning till Konsumentverket - och jag måste säga att rekommendationerna var ganska olika! Enligt en av landets större banker är en rimlig summa 2 310 kronor per månad för en grabb, med ett tillägg på ca 300 om man har matlåda hemifrån. I ovan nämnda tidningsartikel slängde man ut 4000 som ett lämpligt bud, utan några specifikationer. KO har i en noggrant uppspaltad uträkning kommit fram till att 3920:- är ett riktigt och rättvisande belopp. En annan färsk tidningsartikel påstår sig ha hämtat siffran 3790:- från just KO.


Det är ju naturligtvis inga enorma skillnader, några hundralappar hit eller dit i de flesta fall - men alla vi som levt eller lever på marginalen vet ju hur stor skillnad ett par hundralappar kan göra i slutet av månaden! Jag har själv aldrig "bott hemma" på det sättet och har ingen som gör det hos mig heller, jag är mest bara nyfiken på vad som bedöms som "rimligt". Tydligen är "rimligt" väldigt olika så därför undrar jag ju - du som läser och är eller har varit i den här situationen: hur gör/gjorde ni?

Av Catten - 17 februari 2009 07:06


Fullt i enlighet med min personlighet är jag naturligtvis inte nöjd med vit snö som gnistrar i solen, blå himmel och "sparkaföre" även på byvägarna....Nej, jag längtar - längtar till nåt annat.


Till våren:

Av Catten - 16 februari 2009 11:04


har vi i vår del av landet just nu. Det betyder att på min arbetsplats är det lungt och stilla idag, och förmodligen hela resten av veckan. Det är lungt och stilla men under ytan bubblar oron. Siffrorna på ansökningarna är i stort sett färdigräknade och det ser inte bra ut, inte bra alls. Skolan har färre sökande än någonsin tidigare och ytterligare nedskärningar väntar. Frågan är var det ska skäras?


Utlovade kurser måste hållas, trots att antalet elever i varje klass är färre. Lokalerna är fortfarande lika stora och behöver städas. Skolledare och kanslipersonal har fortfarande lika mycket ansvar och arbetsuppgifter. Vaktmästaren har fortfarande lika mycket yta att se efter. Skolsköterskans tjänst är redan delad över flera skolor och förmodligen tillbringar hon mer tid med att förflytta sig mellan dem än att ta emot patienter. Kuratorns tjänst klipptes till 40% redan i höstas och hon har slutat, vem kan försörja sig på så få timmar liksom? Minst ett av programmen på skolan kommer inte att starta i höst.


Men av detta blir det ju också en negativ spiral - en gymnasieskola utan varierat utbud har ju svårt att få sökande, en kommun utan en bra gymnasieskola lockar inte till inflyttning, utan inflyttning ingen utveckling av barnomsorg och skolor, utan elever som underlag för bussturer sinar lokaltrafiken, utan bra lokaltrafik - inga inflyttande som pendlar till närliggande staden, utan folk boende i kommunen inget kundunderlag för butikerna och i slutänden alltså mindre och mindre skatteintäkter......


Är det så utvecklingen ska se ut i framtiden - att folk i större utsträckning söker sig till städerna som därmed växer och växer? Grannkommunens huvudort har på de senaste åren vuxit nästan okontrollerat och det tar nu nästan längre tid att ta sig från förorten till centrum än vad det tar mig att förflytta mig från byhåla och in till stadens centrum. Hyrorna är nästintill löjligt höga även längst ut i ytterområdena och friskolorna ploppar upp som svampar ur marken. Centralisering - till godo för vem?


Å andra sidan vet jag ju precis hur det är att inte bo i centralorten, att ständigt behöva köra, köra, köra - till arbete, till aktivteter, till butiker, till nöjen och det är inte alltid roligt och det är framför allt inte billigt. Så vad händer nu med bensinuppror, "Levande landsbygd", "Utan bilen stannar Sverige" och andra försök till decentralisering. Ger vi upp nu och klumpar ihop oss i städerna för att det är enklast så?


Samtidigt känner jag att jag talar med kluven tunga - jag vill ju själv bort i från byhålan och in till "stan" av flera olika anledningar! Så sett är jag ingen trovärdig förespråkare för glädjen i att bo på landet, men å andra sidan har jag gjort en hel del år där och vet vad jag talar om, jag säger inte att det ena är bättre än det andra, vill inte att nån annan ska göra det jag inte vill - men nog vore det glädjande om möjligheten och mångfalden kunde finnas kvar?

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards