Alla inlägg den 18 februari 2009

Av Catten - 18 februari 2009 20:17


ju bara lägga in länken till det som kommer att bli nattens våta dröm liksom:


http://www.gunillawall.se


Tack till snyggot Å, som har samma böjelser som jag och önskat sig något likande det som finns i ovanstående till "sin stora dag" som snart infaller.....


Var detta kryptiskt nog för att ni ska känna er tvungna att kika dit? ;-)

Av Catten - 18 februari 2009 18:37


Nej, det här inlägget ska inte handla varken om det pågående skidskyttet eller om det förestående Vasaloppet utan om hur man stavar med hjälp av bokstäver. Dagens arbetsuppgift har främst bestått av katalogisering av den litteratur som finns i musiksalen. Jag gillar sånt - att skapa struktur, skriva listor och tabeller, organisera och skärpa ihop. Musikläraren S hade för några år sedan en assistent som med påbörjade katalogiseringen. Trots en tynande budget har han under åren lyckats både komplettera och utöka samlingarna och dessa behövde nu uppdateras.


Piece of cake tyckte jag, som visserligen inte är helt bekant med programmet listan skapats i men gärna lär mig nåt nytt. S visade mig hur praktiskt det var - jag behövde inte scrolla igenom hela listan för att se om boken redan var inskriven, nej det finns en sökfunktion! Grejt, det gör ju det hela lite lättare tänkte jag och gjorde en sökning på första boken: "Barnens gula sångbok". Pling så slog det upp en liten ruta som sa: "Inga resultat matchar din sökning" och alltså skrev jag in boken. Då upptäckte jag att det jag skrev blev markerat och fattade nada.


Strunt i det tänkte jag och fortsatt att söka på bok efter bok och bara ett litet fåtal fanns redan i listan så jag skrev för glatta livet. Sen skulle jag "bara" kolla en grej och scrollade uppåt i listan.....då upptäcker jag trots allt att "Barnens gula sångbok" visst finns inskriven men inte riktigt med den stavningen utan som "Barnens Gula Sång Bok". Djup suck och nu vidtar ett hiskeligt scrollande och si, min misstanke är bekräftad. "Barnens gröna sångbok" finns också inskriven tidigare - men med något annorlunda stavning även den. Så jag söker vidare och finner:


"Barnens Gröna sångbok"

"barnens blåa sångbok"

"barnens Röda sång Bok"


osv

osv


Ja, ni fattar ju själva vilken massa olika kombinationer det kan finnas?


POP 80. Talet

Pop 90 Talet

POP 50 - talet

POP 60 - Talet


osv

osv


Vilket alltså innebär att den i grund och botten eminenta sökfunktionen inte längre har någon funktion eftersom den kräver att man skriver EXAKT rätt....


Dessutom upptäckte jag att mannen ifråga fått nåt vaj på i stort sett varenda författare. Det är ju inte så sannolikt att Povel Ramel är författare till "Kom ska vi sjunga del I" och Gullan Bornemark till del II och del III. Imorgon ska jag börja om från början, börja om på nytt - och ja, det finns en bok om och av Sven Ingvars också....;-)

Av Catten - 18 februari 2009 07:07


Häromnatten satt jag och läste mina gamla blogginlägg och funderade på vem jag var då och vem jag är nu.


På sätt och vis var jag då lite som en daggmask, när någon petade på mig slingrade och vred jag mig. Jag försökte inte komma därifrån och jag hoppade definitivt inte upp och bet i det petande fingret. Jag var lika eftergivlig på insidan som på utsidan men jag tror inte att jag är sådan längre. Jag har lärt mig mycket om mig själv under det senaste året och nu tror jag att jag åtminstone bytt skepnad från daggmask till huggmask - vem vet, nästa år vid den här tiden kanske jag är en silkesmask? ;-)

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards