Alla inlägg den 17 februari 2009

Av Catten - 17 februari 2009 10:47


på topp, så här på sportlovets andra dag, när solen strålar från en klarblå himmel utanför mitt fönster. Jag vet - jag ska vara glad att jag har ett fönster som jag kan se solen stråla in igenom- det är minsann inte alla som har det;-)


Sanningen att säga så har jag inte så överdrivet många arbetsuppgifter att ta itu med idag - posten är sorterad, ungarna har lov, skolchefen är på FAL och.....jag sitter i min ergonomiska stol =) På förekommen anledning började jag därför kolla lite på det där med att betala hemma när man jobbar. För mig är det självklart att man gör det när man har en stadig inkomst men jag vet också att P20 och hans far haft vissa diskussioner när det gäller det exakta beloppet.


Så jag googlade på just "betala hemma" och fick träffar på allt i från ett reportage om ett tvprogram i en tidning till Konsumentverket - och jag måste säga att rekommendationerna var ganska olika! Enligt en av landets större banker är en rimlig summa 2 310 kronor per månad för en grabb, med ett tillägg på ca 300 om man har matlåda hemifrån. I ovan nämnda tidningsartikel slängde man ut 4000 som ett lämpligt bud, utan några specifikationer. KO har i en noggrant uppspaltad uträkning kommit fram till att 3920:- är ett riktigt och rättvisande belopp. En annan färsk tidningsartikel påstår sig ha hämtat siffran 3790:- från just KO.


Det är ju naturligtvis inga enorma skillnader, några hundralappar hit eller dit i de flesta fall - men alla vi som levt eller lever på marginalen vet ju hur stor skillnad ett par hundralappar kan göra i slutet av månaden! Jag har själv aldrig "bott hemma" på det sättet och har ingen som gör det hos mig heller, jag är mest bara nyfiken på vad som bedöms som "rimligt". Tydligen är "rimligt" väldigt olika så därför undrar jag ju - du som läser och är eller har varit i den här situationen: hur gör/gjorde ni?

Av Catten - 17 februari 2009 07:06


Fullt i enlighet med min personlighet är jag naturligtvis inte nöjd med vit snö som gnistrar i solen, blå himmel och "sparkaföre" även på byvägarna....Nej, jag längtar - längtar till nåt annat.


Till våren:

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards