Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Jag brukar

Av Catten - 17 januari 2009 02:26


envist hävda att jag inte är kräsen vad gäller mat - eller "grätten" som min blekingska lilla mormor brukade säga - men vid närmare eftertanke är det en hel del jag gärna undviker. Allt som är tillverkat av inälvor tillexempel, och i stor utsträckning kött från fyrfotingar. Fisk och fågel äter jag vanligtvis mer än gärna men idag (igår) upptäckte jag något jag aldrig mer kommer att äta......


Trivsamt nog blev jag medbjuden på personalfest - vi skulle äta lite gott på en danskinspirerad restaurang och tillbringa några pratglada timmar tillsammans. Självklart tackade jag ja och kom inte på förrän i dörren att maten kanske var förbeställd, och då krånglar jag ju till det hela med mina preferenser för vegetabilier. Jag blev dock mycket positivt överraskad när jag fick veta att förrätten bestod av smörrebröd med strömming - och det var verkligen väldigt gott - samt att varmrätten var anka. Anka har jag aldrig ätit förut och det tyckte jag skulle bli en intressant upplevelse.


Det blev det inte. Ankan serverades i form av en bröstfilé - så sparsamt stekt att man kunde tro att fjäderkräket flugit förbi stekpannan som hastigast och mest påminnande om ett blodigt köttstycke från skogens konung. Lika sparsamt var det med tillbehör: sju (7) tunna ungsbakade potatisklyftor och två (2) broccolistjälkar samt en flod av något som enligt uppgift var "en mustig skysås baserad på rödvin". Nu ska man ju aldrig säga aldrig och därför smakade jag på den hastigt upphettade fågeln och den smakade i ärlighetens namn ungefär som den såg ut. Använd er egen fantasi.....


Ikväll har jag funderat på huruvida det är så här danskar verkligen äter och om det i såfall är så att hela befolkningen lider av skörbjugg. Jag menar - det är ju mer grönsaker i en hamburgare från vilken amerikansk snabbmatskedja som helst än i den middag jag serverades! Bortsett från den överkokta broccolin var det enda gröna en pyyyyyyyyyyyytteliten dillstjälk på smörrebrödet. Min kvalificerade gissning är att om jag i förväg bett att få något vegetariskt där så hade jag fått en grön disktrasa i ansiktet....


Bortsett från det var sammankomsten i sig oerhört trivsam och innehöll en hel massa glada skratt - men nu ska jag nog gå och käka nåt, jag är ännasum litta hongrier.....

 
 
mira

mira

17 januari 2009 08:37

äter inte heller nåt rått... möjligen en medium som nästan är välstekt. och hade bett dem steka på lite till. ;-) annars kan anka vara gott om man undviker värsta fettet på den som jag tycker smakar lite unket.

http://metrobloggen.se/missne

 
Ingen bild

Per

17 januari 2009 11:20

Rosastekt andebryst är en självklarhet när jag är i Danmark. Mums.

 
Ingen bild

Farbror Barbro

17 januari 2009 13:30

Kött vill jag alltid ha välstekt. Tyvärr e det ganska svårt att få ute på restaurang. Har lärt mig att betona hur välstekt jag vill ha köttet. Utomlands blir det very very very very very well done som gäller för att köttet inte ska sprattla på tallriken.

 
kastrullis

kastrullis

18 januari 2009 03:14

Åt även jag anka på en personalfestshistoria i Helsingborg förra året. Jag är fortfarande svårt traumatiserad! Det slog den gången jag tvingades äta lever som tolvåring samt den gången jag ävenledes tvingades att äta kotunga med hästlängder. Seriöst så vet jag inte om jag faktiskt hellre skulle välja att svälta ihjäl om det var alternativet bara för att slippa äta anka igen. Det var i särklass det äckligaste jag ätit! Och då är jag ändå krogslampa och van vid det mesta....

http://kastrullapan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catten - 12 januari 2021 20:59

vad svårt det är ibland att komma till skott med att skriva, trots att det finns massor som jag behöver skriva av mig? Den 4:e fick jag besked om att jag har ny chef till 100% som ska ge mig uppdrag på 60% och att min fd chef har 40% av min tid. ...

Av Catten - 1 januari 2021 20:18

med komplett fullt upp. Nytt uppdrag samt därmed sammanhängande utbildning på jobbet, flytt till en betydligt bättre lägenhet men även besiktningar och extraaktiviteter, jul- och nyårsfirande med restriktioner, pappa som utsatts för bedrägeriförs...

Av Catten - 23 november 2020 13:52

om man precis kan kalla det för "bostadskarriär" när man flyttar från hyrestvåa till hyrestvåa? Men för mig personligen känns det ändå så, främst för att jag flyttar från tredje våningen med dyr utomhusparkering "i mån av plats" till marklägenhet med...

Av Catten - 19 november 2020 16:13

aldrig gjort anspråk på att vara ofelbar. Tvärtom är jag ofta medveten om att jag "borde" gjort annorlunda, bättre, mer, högre osv nästan av födsel och ohejdad vana. Därför blir jag nog lite extra stött när en person som jag en gång stod mycket n...

Av Catten - 8 november 2020 17:25


så innerligt tråkigt och oerhört opraktiskt att vara i isolering i väntan på provsvar. Mest opraktiskt var onekligen att jag hade typ ingen mat hemma, så igår satt jag och funderade ut att om jag åkte till affären strax innan den stängde vid 22, ...

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards