Alla inlägg den 21 mars 2008

Av Catten - 21 mars 2008 19:37

Skyll på Ängelen - hade inte hon suttit här vid datorn när jag kom hem i natt så hade det blivit två inlägg - istället får ni stå ut med ett långt! =)


Kent alltså - jag har aldrig sett dem live tidigare och jag vet att man inte ska ångra saker och ting - alltså nöjer jag mig med att konstarera att min första gång inte ska bli min sista! Konserter i sig ger ju en viss känsla så helt bortsett ifrån musiken så finns det en hel massa annat att betrakta - mitt socialantropologiska intresse för människor är fortfarande lika starkt och det var med stort intresse jag noterade följande igår: Jag älskar musik, och önskar hett att den här skruttiga kroppen i mycket större utsträckning hade förmåga att röra sig till musik än vad den har - för min del blir det mest ett hyfsat stillsamt höftvaggande/stampande/knägungade...medan andra rör sig på helt andra sätt - tyvärr kan jag väl inte påstå att alla gjorde det i TAKT till musiken, om de inte hörde en alldeles egen inre musik?


Kvinnan snett framför mig hemföll under hela konserten till nån form av Donna Summerkråmande, varvat med nåt slags upphopp ala rockstar mot slutet av varje låt, en grabb vid sidan om föreföll snarare att digga Nordman än Kent. Bakom oss hoppade en ring med halvgamla gubbar (dvs i min ålder) i nåt hårdrocksstuk, komplett med djävulstecknet ovanför varandras huvuden. Precis framför högtalarna stod ett gäng grabbar i 16 -18 årsåldern, rena rockabillytjofräsarna med myggjagare och brylcréme och sjöng med i VARENDA text!!


Men mest fascinerande av allt är ändå alla dessa par, i alla åldrar som använder sig av konserter som nån form av förspel? Där vi först placerade oss hamnade vi bakom ett par i 20-årsåldern som redan under förbandet (Familjen, http://www.myspace.com/familjen som btw var suveräna!!) var på väg ner för att undersöka varandras tonsiller.....Vän av ordning menar nog på att om jag nu stör mig på det så borde jag ha bytt plats - och det gjorde jag, ett flertal gånger - och varje gång visade det sig att vi hamnade bakom samma sorts par - en gosse stod helt ogenerat med hela handen instoppad mellan sin flickväns ben och nästan grävde.... (ja, jag flyttade igen).


Jag har full förstålese för hur mysigt det är att stå och hålla om sin älskling, kanske byta en puss då och då medan man lyssnar på ett favvoband, kanske med låtar man har speciella gemensamma minnen ifrån - men vill man då inte SE bandet ifråga? Sin älsklings skäggstubb kan man väl kolla på hemma liksom? Ja, jag vet att jag är gnällig - det kanske är avundsjuka? Nåväl - på det stora hela är Kent skitbra - ljusshowen var strålande <---- *avsiktligt skämt* och jag hade en toppenkväll - så toppen att jag inte hade nån röst kvar när kvällen var slut!


Natten blev inte riktigt lika bra - jag kom underfund med att när jag har ont i halsen dreglar jag som en Sankt Bernhard när jag sover =( och inte blev jag lyckligare när min körledare ringde 8.15 för att höra om jag VERKLIGEN inte skulle komma och sjunga - det var lite kris i kören tydligen.....men efter att ha hört mig väsviska insåg han att inte ens en kris skulle få mig att ställa upp idag!! Utan större problem gick jag och lade mig igen och sov till 10.45 Hjälphjälphjälp - vi som skulle åka senast 12 och en snabbkoll ut genom fönstret sade mig att i rådande snöstorm borde vi plussa på MINST en halvtimme för att vara på den säkra sidan.


Men med lite tjat och jäkt kom vi faktiskt iväg en halvtimme tidigare än beräknat - vi behövde ju inte precis slösa tid på att äta frukost när vi var bokade till Påskbuffé i Korrös Hantverksby http://www.korro.se/om_korro.html  kl 13, för att fira lillefars 70 -årsdag. Oj....buffé är inte så bra för frossarCatten - det finns så mycket som man "bara" måste smaka lite av.......mmmmmm!! P17 och jag gjorde verkligen heder av anrättningarna, så pass att P19 som i vanliga fall är familjens storätare tittade på oss *rodnar*


Vad jag åt? Inte allt men tex sill, ägg med stenbitsrom, rökt rådjur, skaldjurstårta, mimosasallad, quiche, rökt och gravad lax, omelett med räkstuvning, kycklingspett och som avslutning naturligtvis ostkaka med jordgubbssylt! Och vi fick oss en titt på kocken -han provsmakar garanterat en hel del av det han lagar - hans midjemått låg säkert på närmare två meter! Men god mat lagade han....Efter allt detta frosseri skulle vi fortsätta i dödssyndens tecken hemma hos moråfar så tre bilar innehållande först mig, P17 och Ängelen, sen moråfar och P19 och sist men nyast systerysters Honda med henne, maken och lilla oväsendet.


Det snöade en del. Trots detta var jag framme ungefär tio minuter före de andra - men vid det här laget har min familj lärt sig att inte kommentera min bilkörning....Paketöppning vidtog - alla verkade ha handlat utom jag *skäms* Det sägs att det är saligare att giva än att taga, men jag gillar minsann att få också! *L* Av Tokholmarna fick jag ett "thékit" innehållande två sorters hittils oprövade théer, en glasmugg för optimal njutning samt ett thérör...nåt nytt påfund till thésil. Av moråfar fick jag en påskkärring, förutom hårfärgen var hon lik mig på pricken - dvs näsan var enorm *L*åsså lite godis såklart!


Tårtdags......mmmm,två sorters tårta så klart eftersom vi egentligen firade en massa födelsedagar på ett bräde: P16 den 8/2, Lilla oväsendet 19/2 Ängelen den 28/2, svåger den 2/3, P19 den 21/3, mig den 3/4, lillefar den 6/4 och systeryster den 13/4. Inte dåligt koncentrerat va? ;-) Marängtårta med citronkräm och hallon samt gräddtårta med vanlijkräm och blåbär. MÄÄÄÄÄÄÄTT!!!


Vägen hem var mycket lång och helst hade jag teleporterat mig - tänk att folk inte kan fatta att väglaget många gånger kan vara mindre riskabelt än att masa sig fram i 50 km/ h och skapa köer? Faaaaast - väl framme i byhåla gjorde jag en inbromsning för att släppa av Ängelen hos kompisar och insåg då att det nog var halkigare än jag trott - bromsprov - vad är det? *S* Nu har jag i ett svagt ögonblick lovat att massera Ängelens fötter om hon bara tvättar den först så det är väl bäst att sluta skriva - dels för att göra det, och dels för att inte fullständigt bränna ut er, kära läsare.....


Glad Påsk för tusan!!


Edit: Tack för påminnelsen - i firandet ingick såklart även kära vänner: M 13/2, G 16/2, S 27/2, Å 3/4 och Å 5/4!! Förlåt att jag glömde er! ;-)

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards