Alla inlägg den 13 mars 2008

Av Catten - 13 mars 2008 19:24

att världen är som förtrollad ibland?


Faktiskt somnade jag rätt gott igår, trots nervositet inför anställningsintervjun,  trist telefonsamtal och att jag "explositionerade" (jag har snott stavningen). Fördelen, och kanske även nackdelen med mig är ju att även om jag faktiskt går i atomer både snabbt och ofta, så går det över inom en snar framtid....Hur som haver så sov jag gott och steg faktiskt upp i riktigt god tid så jag BÅDE skulle hinna göra mig iordning och "data mig" lite - är man beroende så är man! *L*


Köra bil är ju något jag gör snabbt och effektivt så att ta sig ut på Sigfridsområdet var ju ingen konst - konsten bestod i att ta sig fram och orientera sig där...sheit vad det har förändrats sedan jag var där sist! Inför en skara förundrade byggjobbare for jag runt med lilla Eskrutten så det dammade, gjorde en handbromsvändning in på P-platsen och spatserade iväg till "Huvudentrén" där man får plinga på en porttelefon där tyvärr INGEN hade hört talas om mannen jag skulle träffa!


Men grejt liksom - här kommer jag (som vanligt i sista minuten) och vad gör jag nu? Jo, jag ler vackert när dörren öppnas och jordens goding (MM) står där och frågar om det är jag som är jag varpå smartCatten svarar: Ja tack! och vill sen helst vaporiseras......*skäms, men som vanligt bara lite*. Det visar sig att jag plockats ut för att intervjuas för Rättspsyk - inte "vanliga" psyk och jag inser snabbt att här snackar vi tuffa grabbar och ömtåliga tjejer.


Rättspsyk har - sedan jag var där sist - utökat sitt samarbete med Kriminalvården, vilket innebär att en hel del "godingar" kommer dit - enligt MM medlemmar från diverse organiserade gäng och på kvinnosidan har självskadebeteendet ökat ordentligt de senaste åren, inte minst i takt med att säkerhetsklassningen höjts på kliniken. bitvis kändes det som om MM ville "dra på" för att avskräcka mig en aning, men jag är väl för korkad för att fatta det för jag sa mig till och med vara villig att gå på timmar innan sommaren om det skulle bli aktuellt med en anställning.....


Rätt nöjd var jag när han (trots lillefars farhågor) släppte ut mig efter närmare en timme (en väninna som var där på ventilationskontroll häromveckan påstod bstämt att det tog längre tid att få komma in och bli utsläppt igen än att göra själva kontrollen) och jag skuttade iväg till lilla bilen medan jag slog på den psykade mobilen som liksom jag tappar minnet på och då - tro fanken att den plingade till intensivt och det bara ramlade in sms.....bla ett som jag VET skickades i lördags!


Ett annat var från mitt externa minne - även kallat E-L som påminde om mötet på vuxendagis som jag LOOOOOVAT att komma på så det var bara att kasta sig i Eskrutten, samtidigt som jag läste av resterande rätt inaktuella sms och därefter ringde och väckte exet som utlovat medan jag slingrade mig fram genom stadstrafiken - inte bra - jag vet!!


Väl framme på Smärtsektionen/Vuxendagis så visade det sig att av mötet blivit intet - de övriga händiga damerna satt och pysslade för fullt med tillverkning av påskkort, bokmärken, scrapbooking och annat sånt där kreativt som jag växte ifrån nån gång i lågstadiet....jag pratar istället, som en fd kollega sa: Jag skulle mycket väl kunna ta anställning som fikarumssnackare -  var person på sin plats!*L* När vi så satt där på dagis och externminnet uppdaterade mig på alla måsten och borden jag hade - bla en välkommen SPA-dag och en mindre välkommen ...nej, tyst min mun!! så kom vi på att vår körledare fått barn!


Ja, hennes man också naturligtvis - samma barn till och med, och att minnet och jag i egenskap av kassör och ordförande nog lämpligtvis borde gratulera henne/dem/babyn...och alltså bestämde vi tid nere på stan, jag skulle ju "bara" träffa exet för inköp av födelsedagspresent till P 19 först....Sagt och gjort. jag beger mig till fd I11:as övningsområde för att se på när han rastar hundarna och sedan far vi till den där stora nya tyska eletronikaffären ni vet...MMM...just den!!


Där inhandlar vi snabbt och effektivt -  eftersom jag är i tidsnöd - en styck dammsugare, en styck pizzabakningsmojjäng samt en styck eltandborste - allt i akt och syfte att få gossen att förstå att han bör flytta hemifrån *ser förvirrad ut - eltandborste - att skura toan med eller vad?* Det är ialla fall faderns önskemål efter gårdagens konflikt som tydligen slutade med diverse våldsamma smällar - på döda ting bör tilläggas!!


Ja hassegu, nu har det ÄNTLIGEN gått upp för honom att det inte funkar att EN person ska står för tvätt, inhandling, städning, matlagning och bakning...sent ska syndaren vakna eller? Jaja, jag vinkade iväg honom och styrde kosan tillbaka in mot centrum och blir nästintill prejad av en skruttig röd 245:a med en hysteriskt vinkande gosse i...ingen aaaaaning om vem det är, förrän han kör upp intill mig vid nästa trafikljus och vinkar lika hysteriskt - det är P19:s kompis och efter att ha vinkar armen av sig byter han snabbt fil och faller in bakom mig och sen kör vi karavan en bit...när jag parkerat på det svindyra Stortorget svänger han elegant upp bredvid och frågar vad jag gör i stan, får svamligt svar - säger hej och burnar iväg....*ännu mer förvirrad*


Men där står E-L och väntar och hypereffektiva som vi är klarar vi av ett Apoteksbesök, ett babyplaggsinköp, en -två -tre jeansprovningar i lika många affärer samt ett fullständigt tröstlöst försök att få hjälp att hitta minnet i min mobil...samt en snabblatte inne på Punkten på mindre än en timme - helt okvinnligt om du frågar mig *S*


Gee whizz - efter det var det kast i bilen igen för vidare befordran ut till exet som nu kommit på att han inte ville fira P18 snart 19 utan att det var bättre att jag gjorde det och därför också hämtade upp presenterna vi inhandlat någon timme tidigre *ser JÄTTEFÖRVIRRAD ut* vilket jag gör och sedan hoppar in på matbutiken hemma i byhåla för att äntligen inhandla det där kontantkortet till mobilen som jag fick av snälla fina M för ganska länge sedan men inte tagit i bruk.


Jag tyckte liksom att det kändes som överkurs att går runt med TRE mobiler i väskan, en till Dah'lingen, en till vännerna och en till alla andra eftersom vi använder olika operatörer på alla håll!! Men nu kan jag uppenbarligen stänga ner en av dem och då var det ju lämpligt att skaffa kontantkort av samma slag som de flesta i kretsen använder..skutt i bilen igen och hem och brassa käk tillsammans med Ängelen - så avancerat som stekt falukorv och mos - men mätta blev vi och med tanke på att jag inte fått i mig annat än en latte sen frukost så var det på tiden!!


Äntligen, äntligen skulle jag sätta mig i soffan med "Liftaren", men då ringer telefonen..Ängelen vägrar svara så jag masar mig upp och svara nog en aning vresigt för det blir knäpptyst i luren...sen hörs en späd röst som vänligast inbjuder mig till anställningintervju på "drömjobbet" på tisdag....mera soffa efter det? Nnnnäfan, som en duracellkanin på speed börjar jag istället baka skorpor parallellt med att starta igång nya mobilen och lägga in alla kontakter där, välja rington och...ja, ni vet allt sånt där småskoj man kan roa sig med medan skorporna ändå står i ugnen?


Nu....nu är det kväll och under förutsättning att jag inte blir så där sanslöst övertrött och blippar halva natten så TROR jag att jag kommer att sova ganska gott inatt också!  Men visst är det som förtrollat vad man kan hinna med på en dag - under förutsättning att man kommer utanför dörren!*L*


Over and out - sjöscout!



Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards