Alla inlägg under mars 2009

Av Catten - 10 mars 2009 08:07


Eller nej, inte riktigt så.


Tryck på pausknappen lite - men pausa inte mig, pausa allting runtomkring. Pausa era liv och låt mig leva ikapp lite, låt mig hinna sätta allt i perspektiv, låt mig stanna upp och fundera, se mig omkring och klia mig i skallen en stund utan att ni myllrar på runt omkring mig och hinner göra ännu fler saker jag inte hänger med på att sätta mig in i!


Vissa saker går så fort, jag fattar inte vad som händer innan jag än en gång befinner mig i en situation jag inte riktigt vet hur jag hamnat i. Senast i söndags hamnade jag där,vips flix hade jag slumpat och drumlat rakt in i nåt jag inte ville veta, nåt jag inte kan hantera - nåt jag kastade mig ut och "tog tag" i. På fel sätt förstod jag idag. Därför ska jag inte göra det jag tänkte göra imorgon. Jag vet inte vad jag ska göra istället men det som var min ursprungliga tanke är inte en sak det kommer att komma något gott ur.


Inte för mig iallafall, inte annat än på väldigt kort sikt. Troligtvis skulle det dessutom orsaka bra mycket mer elände i långa loppet för mig alldeles personligen - och det är ju oerhört onödigt att utsätta sig för sådant alldeles frivilligt? Tänk att jag kom till insikt om det. Tänk att jag faktiskt kom på det innan jag kastade mig in i ytterligare ett skeende utan att ha nämnvärt reflekterat över det. Jag har uppenbarligen lärt mig av mina misstag.


Inte för att jag mår så vansinnigt mycket bättre av den insikten här och nu. Jag trodde verkligen att jag kommit på en bra sak. Det hade jag inte. Pausa en stund, så jag kommer i fatt- snälla?

Av Catten - 9 mars 2009 14:06


började jag fundera kring det här med "flirtighet" - jag har nog förmodligen skrivit om det tidigare men orkar faktiskt inte leta upp det, jag har ju skrivit ett och annat inlägg här över tid*L*


Jag har i stort sett hela mitt liv fått höra att jag är flirtig. Själv förstår jag mig alls inte på det begreppet egentligen, jag vet ingen människa som är så urdålig på att tolka signaler vad gäller den sortens intresse som jag. Vad jag däremot vet är att jag älskar att babbla med folk. Tydligen anses det vara "flirtighet" när man är öppen och spontan, ler och skojar. Okej - då är jag flirtig.


Noteras bör kanske att då flirtar jag lika mycket med barn som vuxna, män som kvinnor, hundar, katter och vissa andra kräk (spindlar och hästar undantagna). Jag flirtar med den grånande trappstäderskan, med den tonårige postleverantören, med den stressade kassörskan i matvarubutiken, med min son, med.......ja, alla människor tydligen? So be it då - jag är den jag är och vill folk äga upp sig på det så upplever jag det som deras problem.


Senast idag fick jag förtrytet höra att gossarna på skolan "väl är alldeles för unga för mig". Jodå - det är de absolut och utan tvekan - i en bemärklese. Men i MIN bemärkelse är de alldeles underbart roliga och trivsamma att prata och skoja med, precis lika roliga och trivsamma som de jämnåriga tjejerna. Att sedan någon kan sitta på avstånd och göra en bedömning av mitt uppförande säger mer om den personens fantasi och känsloliv än om mig.......

Av Catten - 8 mars 2009 21:05


tag i min kvinnlighet och gick och sydde mig en kjol i ett snyggt tyg som jag haft liggande ett tag men inte riktigt vetat vad det skulle bli av det. Tyvärr finns det ju en del i min hjärna - manlig eller kvinnlig vet jag inte - som har stora problem med det här med matamatik......i sömnad ingår en viss del matematik, väldigt basic sådan men ändå. Jag fixade inte den biten så nu, liksom häromsistens när jag sydde byxor, sitter jag här med ett plagg som trots mitt voluminösa omfång skulle räcka till enånhalv Catt. Jobbigt läge.


På tal om Internationella Kvinnodagen förresten, så såg jag en snutt på tv förut - en snutt med Jane Fonda som lovprisade alla kvinnor och berättade att vi alla är vackra. Det tror jag också på - men jag tror tyvärr inte på henne när hon sitter och säger det i en reklamfilm för hudkräm som påstås strama upp hyn och fylla ut rynkor. Sorry Jane - your credability is zilch! Jag tror däremot fortfarande på att kvinnor kan, och att om man låter en vacker själ lysa igenom så är alla vackra - men jag tror lika lite på att man måste fira det en viss dag och med en viss mässa som jag tror på att man måste fira mor, far, Jesusbarnet eller Tomten en viss dag eller med en viss mässa.


Kvinnor kan - alla dagar - om vi bara tror på oss själva, med eller utan antirynkkräm!!! =)

Av Catten - 8 mars 2009 14:19


Jag är inget av det...men ibland känns det som om.....




Av Catten - 8 mars 2009 14:01


Kom just på att det är Internationella Kvinnodagen idag.


Jag kanske borde ta tillfället i akt och göra nåt kvinnligt som.......som......som......slå i en spik nånstans? Fylla på bromsolja på Escrutten? Skotta lite snö? Sy klart min kjol? Diska den efterhängsna jäkla disken? Rapa och kila mig i skrevet framför tv-sporten? Byta ventilgummin på cykeln? Skura badrummet? Göra manikyr?


Vad är manligt och vad är kvinnligt i dessa dagar egentligen? Behöver vi en kvinnodag för att vara stolta över vårt kön? Är vi stolta över oss själva när vi fyller oss med Botox och silicon, plockar, noppar, vaxar, smörjer in och kletar på? Det senare gäller ju för den delen både män och kvinnor och den eviga frågan är ju: för vem gör vi det? " För min egen skull" blir ju oftast svaret - men i förlängningen undrar jag...."min egen skull" innebär nog väldigt ofta för att få bekräftelse. Inget fel i det i och för sig - bekräftade vill vi ju alla bli, på ett eller annat sätt.


Frågan är ju bara vilka vägar vi väljer för att få den där bekräftelsen och hur vi mår på den vägen? Tänkte på det igår när Ängelen fastnat framför nån billig Hollywoodproduktion med en avdankad skådis som kändisdoktor. Det enda jag såg var yta. Glassig och vältrimmad sådan i och för sig, men ändå. Förnedringstvn når nya höjder och jag funderade kring ett replikskifte jag hörde angående "Så ska det låta" när två kvinnor i min ålder uttalade sig nedsättande om Frida Muranius klädsel och bestämt hävdade att hon "borde klätt upp sig, åtminstone tagit på en behå!". I nästa mening prisade de den "charmigt slarvige" Martin Stenmarck........


Det är uppenbarligen skillnad på folk och folk, och kvinnors värsta kritiker är de som istället borde vara inkännande medsystrar. Internationella Kvinnodagen - my foot liksom!

Av Catten - 8 mars 2009 11:05


brukar göra att man mår bättre - så var icke fallet inatt. Sovit har jag gjort, men drömt, drömt, drömt. Sådana där läskiga kaosdrömmar igen. Ända sedan jag var barn har jag drömt om en specifik sak när jag är stressad: vargar. Vargar som inte främst hotar mig utan dem jag är satt att ta hand om. När jag var barn omringade de skolan där jag gick i sjätte klass och som en av de äldsta eleverna var det mitt ansvar att hålla de små i säkerhet. När jag blev äldre förändrades det till att gälla andra , mina egna barn, de jag jobbade med - både gamla, unga och andra utsatta.


Drömmen tar - på gott och ont - alltid slut innan vargarna lyckas. Det finns alltid ett rum längre in utan fönster, men med bräcklig dörr.  Alltid en djupare grotta men med en oviss utgång, ett högre träd fast med bräcklig krona osv osv så jag har aldrig upplevt slutet på drömmen. Jag vet inte om jag verkligen vill det.....


Ängelen har sovit hos en kompis inatt och det är nog tur det, så mycket vankande som jag gjorde igår. Imorse förväntade jag mig nästan att se ett spår i golvet, likt diket professor Balthazar vankar sig ner i innan han drar i spakarna i sin förunderliga maskin och får fram en droppe av det där vaddetnuär som han häller på marken och vips! så löser sig allt. Jag skulle vilja ha en sådan där maskin, Det första den skulle få uppfinna var en droppe som tar slut på egoism och egennytta, slår ut svekfullhet och alla negativa handlingar som utförs med en baktanke.


Att ha aningar är jobbigt och oroligt - att få dem besannade är inte ett dugg lättare.



Av Catten - 7 mars 2009 18:07


Det finns beteenden som är fullständigt oacceptabla.


Otrohet och svek är ett par av dem. Tur i oturen är att det inte är jag själv som är den utsatta men jag har ingen som helst förståelse för ett sådant beteende - det är i min bok så långt under människovärdighet som man kan komma. Att utsätta sig själv och andra för det - speciellt andra som inte har möjlighet att välja - det är förkastligt!


Idag är jag alltså illamående, arg, besviken, upprörd och förvirrad - för att skämta till det hela alltså redan i perfekt mood för att titta på Melodifestivalen ikväll.........

Av Catten - 6 mars 2009 13:43


Ja huga - det känns att det är fredag trots att jag bara jobbat tre dagar den här veckan. Eftersom jag varit hyperaktiv större delen av dagen med att kuvertera och etikettera massutskick till de som sökt de program på skolan som nu inte blir av tänkte jag roa mig med ytterligare en sån där lista - courtesy of snyggot Å som själv är för lat för att göra dem.*L*


3 saker du kanske inte visste om mig...=)

       

*3 jobb jag haft/har i mitt liv

Egen företagare - Handelsträdgård

Tvätterska på hotell

Utredningsassistent

*3 platser där jag har bott

Hallabro

Lessebo

Grimslöv


*3 serier jag gillar att se på TV

Americas Funniest Homevideos

CSI Miami

Gilmore Girls      


* 3 favoriträtter

Kidneybönsgryta

Mammas kroppkakor

Libanesisk mat - typ buffé


*3 Platser där jag helst skulle vilja vara just nu

Hemma i soffan med en bok

På Nya Zeeland

Någonstans där det är varmt  

     
* 3 länder jag har besökt

Frankrike

USA

Ungern  


Så där ja - nu har ni ännu mer värdelöst vetande att lägga till i listan under C som i Catten....

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards