Alla inlägg under april 2008

Av Catten - 19 april 2008 18:32

Härligt, underbart, ljuvligt väder har det varit idag - A och jag satt på lekplatsen efter marknaden medan lilla E lekte ensam i godan ro och jag tror, jag tror på att det kan bli en sommar i år!!


Marknaden var som vanligt ungefär - leksaker i plast varvat med godis, offentlig dansbandsmusik (vilket enligt mig borde förbjudas), läskiga tuggrejer för hundar och en och annan hantverkare som satt och såg bortkommen ut. Vid karusellerna stod ömsevis föräldrar med småttingar och ungdomsflockar som redan vid middagstid börjat värma upp för kvällens marknadsdans....Sorlet är öronbedövande och alla kör "egoprincipen": här stannar jag, strunt samma om jag bildar en jätteorvarpropp, jag VILL stå här!!


A:s fantastiska P14 fick efter marknaden en av sina alls inte ovanliga tjuraihopattacker och låg i min soffa vänd mot väggen från klockan 13.30 tills alldeles nyss när vi andra käkat vår hämtpizza. Sån har han varit sedan har var två äpple hög och då är han fullständigt omedgörlig, så trots att hans storebror med kompis, Ängelen med kompisar samt min egen P17 med flickvän varit här i omgångar och stimmat har han legat kloss i soffan *skrattar* Han är uthållig ialla fall, nåt annat kan man inte säga!


Egentligen är jag mättare och tröttare än vad som är lovligt en lördagskväll men ändå har jag allvarliga funderingar på att ringa min "in- law" och höra med henne om hon har lust att gå med på pubafton......så sällan som det händer nåt i byhåla så borde man ju egentligen go with the flow och bevista värdshuset ba'fatt se hur det kan vara?


Just nu är mitt största bekymmer ett rent I-landsproblem: vad ska jag ha på mig när värmen fortsätter? Idag insåg jag klarsynt att skinnjacka och stålhättekängor inte kommer att funka så länge till och min klänning som jag förskräckt kom på att jag köpte vid mitt första besök i Tokholm -91 är lite väl trådsliten. Ullared någon? ;-) Fast fortsätter jag och knapra i mig marknadsgodis i den här takten behöver jag inte fundera - då åker jag till ÖB och köper ett tält! =) Nåja, mitt jobberegnställ kan väl oxå funka om nån spolar av mig en smula och jag slitsar upp det här och där?


Nu blir det tv en stund - bara "bonnakanalerna" eftersom jag vid tredje försöket att få hjälp från min leverantör fick veta att jag missat att betala decemberräkningen(!) men just nu är där nån mysko gubbe som far omkring bland vintunnor och säger "koko" så lite komik verkar där finnas - oavsett om det är menat att vara det eller ej!


Meddelande till ksk aka blondinballe: Ängelen är alldeles för ung för dig - nyss fyllda femton....


Ha en fortsatt grejt helg alla - det tänker jag ha!! *vårpössas*

Av Catten - 19 april 2008 11:03

sovmorgnar - fast inte när de avbryts av en snyftande snorig Ängel som försovit sig och missat bussen hem till älsklingen. Elak mamma som jag är vägrade jag skjutsa henne - hon MÅSTE lära sig att ta ansvar och ta konsekvenser och det gör hon inte om jag ständigt backar upp och slätar över hennes missar. Egentligen förstod jag inte ens hur hon hade tänkt som tog hit kompisen E igår för att vara med henne i helgen, samtidigt som klassen ska stå på marknaden och sälja nåt och så på samma gång lyckas åka till pojkvännen? Ungar liksom...........


Jag tycker också om solen - den sken så trivsamt in på mig i morse och gjorde mig glad - jag har saknat den! Andra saker jag tycker om är alla mina goa fina vänner, både de som finns här "in flesh" och de som finns (alldeles för) långt borta! Igår fick jag klart för mig att det blir svårt med någon form av ledighet alls under sommaren, inte ens tre - fyra dagar.....Jag hade förhoppningen att kunna jobba en söndag och kanske ta ut motsvarande ledighet innan så att jag fick loss tor- fre- lö, men så funkar det inte utan jag måste vara ledig efter...och då blir det ju verkligen sönderhackat . Ledig lördag, jobba söndag, ledig måndag och halva tisdagen - hmmmmm.


Men jag tycker ju ändå om att ha fått jobb, och jag jobbar ju inte för att få vara ledig om you get the picture? Jag tycker också om Västgötabagarens bröd, så det ska jag gå till marknaden och köpa nu....tyvärr tycker jag alldeles för mycket om marknadskarameller också så det lär väl bli en säck sådana också!!

Av Catten - 18 april 2008 22:32

Nästan FÖR trött för att ens orka skriva - men jag gör det ändå! *L*


Jag är glad och nöjd, har en kollega som är en äkta skvallerman och förmodligen en av de lataste människorna i Sverige - men jag har ett jobb jag trivs med, där jag gör nytta och gläder andra...jag har haft några trevliga pratstunder idag, bland annat med M som är farmor till en av P19:s kompisar. Hon såg inte pigg ut alls och jag kom till undsättning och bar hennes krukor och kassar. Hon har ett hål i hjärtat och skall limma ihop det, så fort "det finns tid" *ser förvirrad ut* Hmmmm...borde det inte prioriteras kanske? Jag vet inte hur kösystemen för op ser ut, men i mitt tycke lät det där rätt allvarligt.....


Åsså har jag blivit bjuden på middag minsann - rara A lagade lax åt den uthungrade arbeterskan idag och jag åt som en hel karl *S* Passade på att låna en termos oxå - det är imorgon dags för vårens begivenhet:Vislanda marknad, Ängelens klass ska bjuda folk på kaffe och hennes bidrag är två termosar kaffe.......lättlagat, på min ära! =)


Haft en trivsam pratstund med P19 har jag oxå idag - han är i ett dilemma eftersom han har fått TRE jobberbjudanden till efter studenten och han kan inte bestämma sig....det ena är dåligt betalt men väsentligt för hans utveckling inom det han utbildat sig till. Det andra är bättre betalt men ovisst hur länge det varar. Det tredje är väldigt bra betalt men innebär att han får ligga ute minst fem nätter/vecka - långt bort från flickvännen, gympan, hunden och andra viktigheter......Det är inte lätt att råda eftersom det finns för- och nackdelar i allt, men han är så klok så han tar säkert ett bra beslut! Jag är bara aningens rädd att han kan bli lite stressad igen.....


Nu ska jag hopp i duschen - att högtryckstvätta gravstenar innebär att man övertar en hel del av de alger, mossa och annat gammelt bôs som man sköljer bort, dessutom lyckas jag med jämna mellanrum befinna mig i vindriktningen och får därmed en hel del Åsnenvatten över mig. Mitt hår är en katastrof - milt sagt! Men jag tror inte kuddarna skulle klaga och själv undviker jag spegeln så gott det går, jag har fått ett något vindpinat utseende - ishavsvindar varvade med hagel och stekande sol är det väder som stått på menyn idag - trots att SMHI i morse lovade att sommaren skulle komma idag!?


Imorgon blir det sovmorgon - hur mycket ska vi slå vad om att jag vaknar vid halv sex och inte kan somna om? ;-)

Av Catten - 17 april 2008 16:30

intressant att se att en del av er tror att Herr R är gammal...nåja, allting är ju relativt, men han är faktiskt två år yngre än mig! Men aktiv som en något stillsam 90- åring. Jag ljuger inte om jag säger att på det hittils tre dagar vi jobbat ihop har han nog gjort 8 eller högst tio timmar effektivt arbete.....Det är ungar som ska lämnas på dagis, middag hos mor, tandläkartid och jag vet inte vad.


Idag deklarerade jag att det var hans tur att sätta penséer - jag planterade ungefär 5 - 600 stycken igår och är öm i knäna som FAN - den positionen är inte jag van vid ;-) och jag tog hand om den nyinköpta högtryckstvätten och monterade ihop den och gick för att tvätta gravstenar. Ku l att se vilken skillnad det gör och det gav också tillfälle till massa reflektion och eftertanke vad gäller framtida inköp. Själv har jag bett mina ungar att lägga mig på komposthögen när det blir dags, men för er som funderar kan jag påtala att en gravsten (om ni hyser någon som helst omtanke för era efterlevande) främst bör vara lättstädad......


Inga massa krusiduller, duvor, änglar och annan skit, inga vinklar och vrår, ingen guldgravyr.....det är bara ett elände att hålla rent, och det säger jag som blåst på med tryck idag - tänk era ungar när de ska ligga på knä med en spann kallt vatten och en skurboste och försöka få bort alger och mossa! Nä, det är liksom inte värt det.....Nåväl, när jag tvättat ungefär 60 stenar har Herr R planterat ungefär lika många penséer, dvs på 8 gravar......och det är hans arbetsinsats för idag!


Arbetskläder har jag dock fått och det är bra, för jag är lika duktig på att skita ner mig som en treåring i en lerpöl! Det FANNS svarta Björnkläder *lycka* och svart regnställ,svarta arbetshandskar, svarta (och blå) stövlar, svarta (och blå) arbetsskor...hjälmen måste tyvärr ha en "skarp" färg så det fick bli en röd, de tillverkas ännu inte i skrikrosa och de rosa hörselskydden från Peltor kommer bara i barnstorlek :( Nu kan jag ju inte påstå att kläderna efter två arbetsdagar är svarta längre, snarare festivalgrå och jag var väldigt nära att utbrista "hose me down" till grävargrabbarna som arbetar intill när jag dels såg hur JAG såg ut, dels såg hur DE såg ut *rodnar*.


Skittrött är jag idag - det som jag tidigare tyckt har varit en fördel: den oerhört vackra utsikten över Åsnen- har idag visat sig ha en betydande negativ påverkan på min kropp, ork och framför allt ansiktshy när arktiska vindar viner in från Skatelövsfjorden. Jag måste skaffa en mössa........och en balaclava...och skyddsglasögon med vindrutetorkare - hur ska man kunna använda sådana när man kör med högtrycken och allt blir vattensdroppsmönstrat?


Nu ska jag hitta nåt att fylla magen med - helst nåt vaaaaaaaarmt och sen ska jag förmodligen lägga mig på soffan och somna som en gris och drömma om penséer i alla färger och former - för att sen vakna vid niotiden till ännu en rätt sömnlös natt. Är det nån som vet hur lång tid det tar att vänja sig vid att MÅSTA sova på nätterna?





Av Catten - 15 april 2008 18:53

Mjaaa...den här dagen har väl  i mångt och mycket förmodligen satt ribban för hur vårt "samarbete" kommer att se ut - tror han! Herr R lever nämligen efter den  manliga ;-) modellen: "sen ska jag".......


Arbetsdagen börjar egentligen kl 7 - tidigt som håen för Catten men det är ju som det är. Herr R tyckte i förra veckan att det räckte att jag kom vid halv åtta, vilket jag tacksamt tog emot, men igår ringde han och tyckte om - halv nio skulle bli jättebra! Eftersom jag inte kan göra så mycket första dagen på jobbet utan Herr R:s medverkan var det bara att acceptera och se glad ut. Några nycklar att kvittera ut fanns inte, några arbetskläder skulle vi inte hämta ut förrän under eftermiddagen, rundvandring skulle vi inte ha utan det var akut,akutbråttom med att komma igång med planteringen av penséer på alla de fondgravar som sköts av vaktmästarna. Men efter en snabbkik in i kyrkan för att öppna upp den för allmänheten var det dags för frukost - en halvtimme efter att arbetsdagen inletts. Hmmmmm.....


Nå...efter det har jag vandrat runt med spann och spade, jordförbättrat och vänt runt jord och trodde i min heliga enfald att Herr R kom efter med plantorna för att börja stoppa dem i jorden...men nej, istället ringde han ett par "viktiga samtal" och de där jättebråttoma penséerna fick vänta medan han körde lite traktor och skyfflade ut de lövhögar han borde kört undan i höstas......och de stackars blommorna kannvattnade jag strax innan jag gick hem eftersom Herr R gick redan klockan två: " det är nåt med ungarna" sa han innan han försvann......


Så arbetskläder blev det inga idag - jag frågade nämnden efter vår fisklunch vilka kläder jag skulle ha och de hänvisade till Herr R, och när jag frågade honom så sa han att det får nämnden bestämma..... är det typiskt för organsiationen att alla hänvisar till någon annan så kan det här bli riktigt spännande och slutar förmodligen med att det blir som det brukar : jag gör som jag vill! Imorgon ska vi ses vid butiken för att hämta ut kläder - jag ska vara där vid sju och faktiskt inte missa att påtala vad jag gjorde under de två timmar jag jobbade efter han gick hem!


Schema ska jag också avkräva honom - jag vill VETA hur och när jag ska jobba helg, inte få frågan på torsdagen om jag kan ta söndagens gudstjänst....jag förmenar honom inte att vara ledig, men det ska vara STRUKTUR!! Sen får det nog bli ett och annat samtal med ordförande och kassör i nämnden, det är mycket jag behöver veta för att känna mig säker på att allt blir som det ska - jag har tex inte skrivit under nån anställning ännu, beslutet tas officiellt på torsdag? Hur skriver jag lönerapporter, om sådana ens finns? Hur tar jag vardagsledigt för att motsvara söndagsjobbet - tid för tid eller? Om inte - hur många söndagstimmar motsvarar en heldag vardag? Jaja, det där kommer att lösa sig, är det nåt jag har så är det ju vilja......


Det sista jag gjorde innan jag for hem var att städa av den allt annat än fräscha lilla skrubben som är vårt kontor/lunchrum - vattenkokaren var SVART av skit och diskbänken hade tanten i "Rent hus" kunnat använda för sju - åtta våta drömmar =), är det nåt jag MÅSTE ha rent så är det matplatsen, annars är ju lite skit bara bra för bakteriehärdningen, men nånstans går gränsen!!


Nu är det dags för soffan igen, det blir en tidig morgon imorron - och hassegu, jag måste ju hämta Ängelen med innan jag kan gå och nanna - henne hade jag glömt! *ASG*


Over and out - scream and shout!

Av Catten - 14 april 2008 10:35

snack är det - och det är ju lätt för vissa har jag förstått? Men att sen stå för vad man säger är förmodligen betydligt värre eftersom det så sällan sker......Idag såg jag fram emot den där förklaringen med vidhängande ursäkt - men vederbörande har uppenbarligen fått kalla fötter och väljer att inte höra av sig alls, vilket naturligvis kommer att innebära att all kontakt upphör - I do NOT aim to please!!!


Jaja, jag har ett liv det förutan som jag är rätt nöjd med - idag skickade jag iväg ett litet "överraskningspaket" och jag ser väldigt mycket fram emot reaktionen på det =) Lite surkärring är jag också - jag har inlett en vendetta med hjälp av Hälsovårdsmyndigheten mot den "studio" där Ängelen fick sin tunga piercad, vid 14 års ålder, endast åtföljd av jämnåriga kamrater och helt utan att någon kontakt togs med vårdnadshavare....även där ska det bli intressant att se vad som händer!


För egen del har jag börjat kika runt efter motiv till tatuering - jag har längtat efter en sedan jag var 12- 13 nånting och nu börjar det bli dags

kanske? Jag vet vad jag vill ha: kattfötter på vänstertutten och ett bett alternativt en kyss i nacken men själv är jag värdelös på att teckna och än så länge har jag inte hittat något som ens avlägset påminner om vad jag vill ha. Ett annat sätt är ju att gå till en studio såklart och be dem rita,  men de två - tre lokala ställen har jag tyvärr inte så värst mycket förtroende för och att ta sig iväg nånstans är just nu inget alternativ......men det löser sig förmodligen det också!


Saknar luddbollarna gör jag också - jag tar fortfarande snedsteg när jag går omkring här hemma, van som jag är vid att Frank ständigt girar in framför fötterna på mig....men jag mår redan betydligt bättre efter den massiva städning jag gjorde av hemmet, med fönsterpustning, gardin-, lakan- och mattvätt, dammsugning av bokhylla, soffa, fåtölj, säng och madrasser. Så mycket har jag inte städat sen jag var gravid med P17 och fick nojja att allting LUKTADE och slängde ut i stort sett hela hemmet i trädgården och skurade rummen från golv till tak och varje pinal innan de ställdes in igen=)


Så ambitiös kommer jag nog aldrig att bli igen - och gravid kommer jag ju definitivt inte att bli heller så alltså kan jag känna mig lugn på flera punkter *S* Which reminds me - jag har ett par telefonsamtal att ta tag i!!


Ha en grejt vårdag jo pipel!!!


Edit: *muttrar* Hade ett långt samtal med en handläggare på Miljö- och hälsoskyddskontoret och fick veta att den enda aspekt de kontrollerar är den ur hälsosynpunkt - att lokalerna är lämpliga för avsedd verksamhet, att hygienen är välfungerande osv. Det enda de kan göra är att REKOMMENDERA att ingen piercing och tatuering görs på personer under 18 år och vad jag som förälder kan göra är att inleda en civilprocess baserad på Föräldrabalken som säger att barn under 18 inte kan upprätta ekonomiska kontrakt.....känns lite som överkurs måste jag säga! Det enda det leder till är ju att vi i bästa fall kan få pengarna tillbaka och i sämsta fall en jävulskt hög rättegångskostnad. Nä - till och med surkärringen lägger nog ner där - men ett telefonsamtal till Finn ska det bli, där jag STARKT ska uttrycka min kritik mot att han inte begär legitimation av sina kunder!

Av Catten - 13 april 2008 16:28

som jag orkar har jag varit idag.......min "in - law" A var ju här igår och vi hade en trevlig kväll, när hon och ungdomarna gick beslöt jag mig för att vara ambitiös och försöka nanna tidigt men inte somnade jag? Nä, framemot halv två gled de grågröna igen för att sedan öppnas tvärt igen redan klockan sju....fatta klockan SJU en söndagmorgon!? Vilket slöseri med näst sista sovmorgonen :(


Jaja, jag fick ju diskat och donat innan det var dags att glida iväg (medvetet skryt, varken Eskrutten eller jag är så värst smidiga) till Teleborgshallen i Växjö där Karl- Oskarspelen gick av stapeln för om jag inte minns fel trettonde året. P19 är ju entusiastisk ledare för ett par flockar med ungar i varierande åldrar och är tränare för Skatelövs GF. I år deltog fem lag med varierande tema bla: Kontraster,Skräck, Bollibompa, Kommunikation och transportmedel. Det sista stod Skatelöv för och trots att jag är partisk måste jag säga att de utan tvekan var bäst!!


Komframåsäjen påtalade om varje förening att de har verksamhet för alla åldrar, men Skatelöv var den enda som visade det på plats med deltagare mellan 3 och ca 50 år, med ett framträdande som innehöll MASSOR av humor med bland annat rullatorer...... På pluskontot tycker jag också står det faktum att i de övriga föreningarna är det de vuxna som koreograferat, planerat och tränat medan i Skatelöv är det ett gäng "unga vuxna" mellan 16 och 25 som gjort allt jobbet - från idé till framförande. Mamman på platsen framför mig filmade det hela och jag hoppas kunna ha en YouTubelänk till er framöver......


Spelen avslutades traditionsenligt med en uppvisning av vissa utvalda tränare och min stolthet är ju enorm när P19 är med bland de utvalda varje år =) Volter i pik, grupperade, sträckta med och utan skruv på en Pegasus gör att det blir nästan storm på läktaren - de här grabbarna är 100% muskler och koncentration och som (väldigt) gammal gymnast själv blir jag imponerad av dem - och framför allt glad att det finns manliga förebilder i en så "kvinnlig" idrottsgren! Nu är vandringspriset deras för två år framåt och med de engagerade ledare som finns i klubben stannar det förmodligen kvar i två år till efter det! =)

Av Catten - 12 april 2008 11:29

händer det saker - märkligt vore väl mitt liv annars?


Jag funderar bara ibland lite över vad som egentligen är "läsvärt"? Jag skulle ju lätt kunna sitta här och rabbla upp hur dags jag steg upp, vad jag käkade till frukost, lunch och kvällsmat, vem som ringde, messade, plingade på msn och hur dags - men jag tvivlar på att det vore intressant varken för mig eller er att se på pränt.....


Likaså antalet glas thé, huruvida det snöar/regnar/blåser eller inte....samtidigt är ju inte mitt liv nån teaterscen där enbart uppseendeväckande saker händer - och ändå kan jag inte låta bli att skriva - vissa dagar ÄR slow, det är bara så!


Intressantast igår var ändå ett plötsligt cashflow som tillät mig att åka till ett varuhus och för första gången på vääääldigt länge handla på mig ett lager basvaror utan att för varje vara addera i huvudet för att komma fram till en slutsumma som motsvarar vad jag har i plånboken. Och icke nog med detta - jag inhandlade spontant och i ett anfall av hagalenskap även en MP3spelare - bara till mig själv!! Det är en av de saker jag funderat mest över - hur musiklösa mina arbetsdagar skulle bli och faktiskt känt en viss vånda över....


Nu löste jag ju det problemet och får väl ta de ekonomiska konsekvenserna av min hetsshopping längre fram - ska "bara" få hit P17 så han kan få igång appamojängen...numera vilar jag tryggt i min förvissning om att jag inte måste kunna ALLT och prestera bäst inom alla områden utan överlämnar det tekniska till dem som har intresse av och kunskap därom....


Och nu ringde just hans "svärmor" och då passade jag på att bjuda hit hela surven - lite tacokäkande och babbel kan väl vara hur trevligt som helst en lördagskväll och med tanke på att de unga tu firar ettårsjubileum nästa måndag är det kanske på tiden att vi vuxna bondar en aning?


 Åsså kan det ju ta tankarna bort från ett mess jag fick igår om en anhållan om att "få förklara och be om ursäkt" - inte vet jag om jag är beredd att varken höra ursäkter eller ge förlåtelse, ett svek är ett svek är ett svek - men nånstans långt bak i min reptilhjärna pinglar en liten påminnelse om att jag förutom att försöka efterleva Å:s nyårslöfte om mig att jobba på att vara snäll så har jag också lovat mig själv att inte vara så satans långsint - främst för att det egentligen mest drabbar mig själv när jag går och ältar och muttrar över oförrätter så jag är nog benägen att kunna ge efter där - men våndas ett tag ska personen ifråga nog ändå få göra *ler lite halvgrymt*

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards