Alla inlägg den 23 april 2008

Av Catten - 23 april 2008 21:05

Jo, eller en Sobril i rymden? *S*


För frågvisa och nyfikna kan jag nu meddela att jag uppdaterat mig på "skvallerfronten" och det som betyder en sak här i sörlandet betyder nåt helt annat längre norrut - läget är lungt och jag återgår till att vara BARA glad och alls inte orolig.....


Samt att jag fick påspädning på någons åsikt om att jag övertolkar. Jo, jag vet, men det är ju JAG! Lär dig leva med det liksom.......;-)

Av Catten - 23 april 2008 19:59

Jag börjar faktiskt tro att jag är någon?


Fina vänner har egoboostat mig under ett bra tag och det har varit och är jättekul - men som de säger på reklamen: "känslan kommer inifrån". Det är viktigt för självkänslan att ha en sysselsättning, förmodligen olika mycket för olika människor. För mig betyder det oerhört mycket, jag har alltid varit en "prestationsidiot", ända sedan barndomen och det har ju såklart format mig -om du GÖR så ÄR du........


Jag läste tre år på universitetet, Programmet med inriktning mot Ungdoms- och missbrukarvård för att skaffa mig en bra utbildning, och för att jobba med något meningsfullt. Jag jobbade med barn som omhändertagits av Socialtjänsten. För det fick jag en skitlön som knappt räckte till att betala mina studielån med, och inte nog med att jag fick utstå rättmätig frustration från barn och föräldrar - även människor som inte känner mig eller har den blekaste aning om hur mitt arbete gick till skäller mig för "Gestapo" och andra epitet oerhört lämpliga att kalla någon öht och mig specifikt med min bakgrund....


Är det underligt att man känner sig förringad och rent ut sagt förbannad? Jag tänker inte ta den sortens diskussioner mer, för även samhället i stort har visat vad de anser om vikten av en fungerande socialtjänst - det blev jag varse idag när jag öppnade kuvertet med mitt anställningsbevis. Inte för att jag på något sätt klagar - men hur underligt känns det inte att utan att ha adekvat, eller ens närstående utbildning för min nuvarande anställning tjänar jag alltså i runda slängar 2700 spänn MER per månad som kyrkogårdsarbetare än som behandlingspedagog?


Tja, vad ska jag säga? Sadla om istället för att strejka, sjuksköterskor - vård och omsorg om människor lönar sig inte!! Dessutom får ni ett 7- 16 jobb, en och en halv dags ledigt för att jobba tre - fyra timmar på söndagen, frisk luft och motion gratis på betald arbetstid, slipper en jävla massa gnäll från folk som vet allting bäst själva, kan flexa ut lite när som för att köpa snus utan att kollegorna blir hysteriska och måste "täcka upp".....Nä, glöm att vara vårdare/pedagog - trädgård is da shit!! =)


Dessutom är jag "ledig" december, januari, februari, mars och då ska jag åka dit bort! *pekar*


Och btw - hur många gick på det där med grönsaker och dipp i förra inlägget? Det blev naturligtvis en skål med gammaldags vaniljglass med chokladkross! =)

Av Catten - 23 april 2008 16:53

är jobbigt - men kul! Fast idag ska jag inte sätta fötterna i ett par skor igen....jag är så svullen att läderremmen jag har runt vristen påminner om en strypsnara!


Lite arg var jag dock när jag körde hem, herr R tog två timmars lunch och gick sedan hem vid strax före tre och under hela dagen har han muttrat om hur mycket vi "borde" göra innan helgen...*suck* Ett otal människor har dock berömt mig och min insats och det värmer ofantligt - förutom två som kastade ett getöga åt mitt håll och sedan högt och tydligt utbrast "Titta där borta, jag trodde vi sluppit den där här i byn!"


*fnitter*


*skratt*


*asgarv*


Alla kan ju inte älska alla här i världen och särskilt svårt är det att älska mej, tjohej! Att vara en person som har åsikter är inte uppskattat av alla - men jag säger som Alfred: Det tar vi och skiter i! Det snarare roade än störde mig att höra det där, och jag förmodar att de lider mer av den upplevelsen än vad jag gör....


För övrigt tycker jag att jag (kanske) vet lite för mycket för att det ska kännas riktigt bra - jag fick höra "skvaller" från en helt oväntad källa   häromdagen som förbryllade mig, men som en klok vän sa: Säg ingenting, gör ingenting, vänta och se vad som händer - du KAN inte ordna allt åt alla! Hmmmm.....kan jag inte ;-) Try me! Nä, jag är väl missuppfattningarnas och de förhastade slutsatsernas och övertolkningarnas drottning, men när det handlar om människor jag tycker om får jag en klump i magen.


På tal om klump i magen !!VARNING - KVACKELMAGADE bör sluta läsa här!! så har det frestat på min otroligt intressanta mag/tarmfunktion att få regelbundna vanor. I måndags vet jag ärligt talat inte hur många gånger jag var på toa och dagen igår började likadant........för allt skräp jag käkade i helgen kan väl inte vara orsaken? *rodnar*


Nu ska jag ännu en dag blunda för behovet av att tvätta och istället (som omväxling) plantera lite penseér till min balkong, placera ut mina tre grodor som inte blir prinsar hur mycket jag än kysser dem och sen slå mig till ro i solen på min balkong med bladselleri, gurka, morot och lite dipp!


*vårsolspössar med nariga läppar* =)

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards