Alla inlägg under december 2008

Av Catten - 6 december 2008 01:03


En curlingmamma stiger upp tidigt på morgonen efter en sen kväll (natt) för att följa med sin son när han ska skrivas in på bilskola och sitter i en timme och lyssnar på en allvetande ragata med botoxläppar, får parkeringsböter, bjuder sonen på tunnbrödsrulle som han inte kan äta upp eftersom han varit och fått några jäkla gummiploppar mellan tänderna som förberedelse till tandställning. Att han behöver tandställning är curlingmammans fel, för det är hon som fört de dåliga anlagen vidare - det berättade tandläkaren redan när curlingmammans barn var små och hade börjat få sina (sneda) permanenta tänder alla tre....


En curlingmamma genomsöker hela lägenheten på jakt efter dotterns mobiltelefon som inte bara kan ha försvunnit - trots att dottern hävdar att hon "letat som en jävla idiot"....Men inte under tv-fåtöljen tydligen - och när curlingmamman med viss skadeglädje msnar dottern för att upplysa om detta får hon till svar "Jaja, tack som fan men jag är med M             (pojkvännen) nu så jag har inte tid med dig".


En curlingmamma väcks ur sin sköna slummer på soffan av sonen som ringer för att morfar vill ha tag på den andre sonensom inte svarar i sin mobil, och eftersom ingen har något telefonnummer till flickvännen så letar curlingmamman upp familjen på den där eminenta snoksiten på nätet, ringer upp och får tag på flickvännens morfar som hänvisar vidare till sin dotter. Curlingmamman ringer dit men sonen är inte där, som väl är så vet flickvännen att han är på julbord med jobbet så curling mamman ringer tillbaka till sin pappa och meddelar detta och kan så klart inte komma tillbaka till det rofyllda tillstånd hon väcktes ur....


Nattens mest prioriterade tanke är därför: finns det nån avvänjningskurs man kan gå för att sluta curla så förbannat?

Av Catten - 4 december 2008 12:23


Nytt försök på AF, med en handläggare som drog ut på sin fikarast rejält och kom 10 minuter försent, hade ett rutinmässigt inskrivningssamtal och skickade hem mig inte mycket klokare än när jag kom och en ny tid i januari....."själv är (som vanligt) bäste dräng"!


Ombesiktning av Escrutten - vid inloggningen hade jag bara en bil före mig i kön men fick ändå vänta i 35 minuter, besiktningsmannen var extra nitisk eftersom han hade en lärling med sig (men oj vilket ögongodis den lärlingen var) och hade gärna lagt till både ett och tre nya fel, men beslutade sig för att godkänna allt, efter att ha gjort en MYCKET detaljerad ritning av hur man byter lager i fjäderbenet samt påtalat behovet av byte av styrväxel och avslutningsvis påtalat att "det viktigaste är ändå att du kör försiktigt". Omtänksamt  av honom, stackarn som inte hade en aning om vem han talade till. Moahahahahahahahahaha, man kallas väl inte "rallymamman" för intet!


Snart kommer Ängelen för omflätning av inflätningen av de knallråwsa dreadsen, sen ska jag tillbaka in till staden för att träffa M för en för min del mycket stillsam "after work" - lite komiskt med tanke på att vi är arbetslösa båda två =) Hur som haver ska det bli kul att ses, det är alltförlänge mellan gångerna!


Inatt när jag inte kunde somna funderade jag allvarligt på att greppa telefonen och ringa en (fd?) vän, men kom fram till att jag faktiskt inte vågade. Tänk om vi inte har något att säga till varandra längre?


Nu ska jag ägna mig åt posthögen som efter min lilla lapp på dörren om "reklam undanbedes" inte längre liknar en skövlad regnskog, intressant nog har jag fått ett adresserat kuvert, mycket tjusigt i vattrat papper, från det blåaste av våra blåa partier, jag undrar vad de kan vilja mig, och hur har de kommit fram till att just jag tillhör den målgrupp de bör skicka brev till? Man upphör aldrig att förundras......

Av Catten - 3 december 2008 19:21


Ja, det var det att vakna redan vid 6.40 imorse. Snön som dalade så vackert i gårkväll när jag körde hem hade töat bort och allt var gråttgråttgrått igen men förnuftig och disciplinerad *hmmmmmm* som jag är klev jag upp och duschade, hann nästan äta frukost också innan jag körde hemifrån vid 8.15 för att ta mig till AF i staden. Lite irriterad blev jag på medtrafikanterna som inte förstår att 90 betyder 90 och inte 60 så det blev en omkörning som  - tro det eller ej - fick pulsen att öka något.....


För en gångs skull var jag i god tid till ett möte och traskade i godan ro upp till tredje våningen där min handläggare är parkerad, ringde på dörren och blev av en äldre man lotsad till G:s dörr där mannen knackade på och sa "Du vet väl om att du har besök?" Svaret han/jag fick kändes inte alls positivt:"Jasså, har jag, inte idag väl?" och alltså visar det sig att handläggaren mailat mig på en numera obefintlig mailadress och ringt mig på ett numera obefintligt mobilnummer, inte fått svar på någotdera men trots det inte ringt på mitt fullständigt befintliga hemnummer....


Jaja, jag fick en ny tid imorgon - vilket innebär att jag ska köra till staden två gånger imorgon samt  en gång på fredag för att passa tider... jag blir ruinerad.... *muttrar* Som rent trots gick jag omedelbums och satte mig på min ungdomstids favoritcafé och svullade i mig en briebagel och en latte - det sved i plånboken men kändes genast lite bättre *L*. Imorgon ska jag slå handläggaren med häpnad över min effektivitet och framåtanda, jag är full av goda ideér för att slippa sitta här och häcka längre - "ska bara" ha ekonomidetaljen med mig i den planeringen också....


Åsså ska Å och jag gå till Pantbanken - en för mig helt ny upplevelse....jag tänkte göra mig av med lite guld som ligger här och skräpar helt i onödan - om ingen känner ett behov av 1 st beg. förlovnings- och 1st beg.vigselring och ger mig ett bra bud? Jag har också en klocka, en liten skir sak som nån gammal släkting haft, en klen tant måste det ha varit för som jag kan se det så hade jag inte kunna bära den armlänken ens som sexåring? Saker ska omsättas - inte ligga i skåp och skräpa!


Jag ka inte sitta här och skräpa heller - jag har varit nyttig idag och lyckats både tvätta och diska så nu ska jag vika den där tvätten - på åternågonting, ha en fortsatt fin kväll!

Av Catten - 2 december 2008 09:08


Japp, det gör jag - jag går och småputtrar idag, ungefär som en kittel satt på svag värme. Det har inte börjat ryka ur näsborrarna ännu men det kommer det förmodligen att göra fram på dagen. Inte vet jag varför jag känner mig så irriterad idag - alltså extra irriterad, inte min vanliga personlighetsstörning =)


Kanske beror det på att jag kom på att det imorgon är ett helt år sen jag företog mig min resa norrut och hur mycket som har hänt sedan dess, definitivt inte allt i positiv bemärkelse.

Kanske är det det faktum att jag idag egentligen allaredan borde sitta i Escrutten på väg till moråfar på ytterligare bilreparation och en heldag med mor för min del.

Kanske beror det på PMS, detta kvinnlighetens enligt manligheten gissel som uppenbarligen har förmåga att nästintill riva Babylons murar (om inte Joshua hade gjort det först vill säga).

Kanske beror det på vädret  - smutsgrått och regnruggigt som det är.

Eller beror det helt enkelt på att jag omigen tagit mig i kragen för att försöka sluta röka och är inne på tredje dagen utan kistspikar.....


Who cares liksom - puttrig är jag lik förbannat och nu ska jag gå ut och skälla på världen likt en enorm bandhund!

Av Catten - 1 december 2008 19:42


Det var bara att inse att det var dags - dags att sluta försöka förlänga armarna, dags att sluta läsa noter över axeln på de i raden framför, dags att ge upp och inse att jag måste: skaffa glasögon!


För några år sedan testade jag synen hos en optiker och fick då det glädjande beskedet att det "inte var dags än på 4-5 år". Det beskedet har jag levt i nu - alldeles för länge och när frukostkorsordet flimrade som värst framför ögonen var det bara att inse sig besegrad av ålderstecknen. Tro nu inte att jag lagt mig flat - nej då, det är inte riktigt min stil - jag varken vill eller har råd att prova ut glasögon hos en optiker utan impulsköpte ett par specs på stormarknaden Å och jag kaosade omkring i i fredags - och si! Jag har varit blind!


Helt plötsligt behöver jag inte hålla på och "ställa in" armlängden för att kunna läsa, behöver inte ta en kvart på mig för att åter kunna fokusera på text efter att ha tittat upp. Nu är det ju så att när jag tittar på folk MED glasen på ser de lätt berusade ut, lite suddiga i konturen liksom men det löser jag ju lätt genom att på äkta pedagogmaner sätta specsen längst ut på näsan och ömsevis titta igenom dem och ömsevis titta ovanför dem.


Hur jag ser ut? Som en riktig fröken så klart:

Av Catten - 1 december 2008 17:04


var en fröjd av glädje och gamman med först adventsgudstjänst, sedan pepparkaks- och lussekattsbak med P17 + flickvän, Ängelen + pojkvän samt moråfar och avslutningsvis "tjejkväll" (fasaväckande tramsigt ord) hos E med inte mindre än fem gamla och två nya bekantskaper, god mat och glatt och högljutt samspråk så har dagen idag varit allt annat än fröjdefull.


Jag säger bara det att det finns inget som kan slå ut en människa så som en utslagen mage........Som jag levt om med denna min stackars inälva ända sedan tonårstiden så borde jag veta att ta hand om den och inte misshandla den så till den milda grad som jag gjort de senaste dagarna: alltför mycket mat i fredags, i stort sett ingen mat alls i lördags och så enorma intag igår - tillsammans med ungefär ett kilo (obakad) pepparkaksdeg och allt som allt ungefär fem liter kaffe helgen igenom - det ger milt sagt oönskad effekt.


Den både yttre och inre stress som jag lever i för tillfället gör naturligtvis ingenting bättre heller - lillefar, jag och P19 tenderar att placera alla våra känslor i magen - vi är lika både på ut- och insidan!*L* På tal om likheten mellan dessa mina båda älskade män så drog jag igår anekdoten om hur jag för fem år sedan satte in mina föräldrars bröllopsfoto i den lokala tidningen för att celebrera deras 40-åriga bröllopsdag och hur P19:s dåvarande bästa vän vid frukosten, bläddrandes i bladet förskräckt utropade :"Mamma, mamma titta för helvete X har GIFT sig!!!" En sak i utseendet har dock sonen sluppit ärva - den snygga pucklen på näsan som enligt lillefar hamnade på hans näsa genom en felriktad ishockeypuck när han var i tonåren - tydligen så tidigt att den inkorporerades i DNA:t eftersom den fördes vidare till mig!


Nu är jag rent löjligt sugen på kaffe, måste nog kolla om magen står pall för det........ *visslar nonchalant*

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards