Alla inlägg under maj 2008

Av Catten - 10 maj 2008 18:18

är som jag tidigare nämnt nåt helt överlopps för mig. Från att ha varit en äckelstrukturerad människa övergick jag till en "flytaruntare" och nu när jag tagit tag i mitt liv igen blir det ändå aldrig som jag tänkt mig?


JAG kan nämligen planera, men vad hjälper det när människor runt omkring mig inte håller sig till planerna? *suckar* Jag skulle ju åka med E upp till Örebro nästa helg - kul tänkte jag och började planera och strukturera, med undantag för ankomst och avresa eftersom det inte var helt bestämt på minuten. Nu visar det sig idag att E tänker åka på torsdag middag (jag har tagit ledigt enbart fredag) och hem igen senast lördag förmiddag....mmm, mycket stor mening att åka iväg när man ändå inte hinner med hälften av det man skulle velat? Kanske ett sånt läge när jag ska säga "skit samma" och vara glad för det som ändå blir?


Åhhh vad jag önskar att jag haft pengar till en tågbiljett hem på söndagen istället och sluppit känna mig hyperstressad av det här - som förmodligen kommer att sluta med att jag helt stannar hemma eftersom det inte blir som jag tänkt mig......strukturidiot, jag? Inte då!!! *flinar generat*


Nåja, en dag i taget får det väl bli - ikväll ska jag till exet och grilla för att fira hans födelsedag - ytterligare en sak som inte blir som jag tänkt mig eftersom "familjen" ursprungligen skulle fira honom imorgon på hans födelsedag - och särbon har inte kommit ner för att gratulera så henne får jag inte heller se *suckar uppgivet*. Fördelen med kvällen är ju att jag får träffa lite folk som tagit parti efter vår skilsmässa, det ska bli kul att se deras miner när jag dyker upp!*L* Fatta att det finns vuxna människor som inte kan gå in på mataffären för att jag är där - att se mig tvärs över ett matbord måste bli en obehaglig upplevelse! *skrattar grymt och gnider mina händer*


Kom på - ni som inte träffat mig IRL måste undra över alla mina ** grejjer, men saken är ju den att jag är en sån person som pratar med hela kroppen och då behövs det där! =) Min favoritsak på nätet är alla kuliga gulmojjar *flinar och blinkar åt ett visst håll* för då kan jag verkligen uttrycka mig - jag som har så svårt för det här med ord! *skrattar hejdlöst*


Nä - köpa bananer till marängsuissen var det, klart att jag inte kan bli bortbjuden till exet utan att ta med "sista minutensaker" som han själv glömt - det är ju det där med att vara logistikchef! Ha en grejt kväll, det ska jag VERKLIGEN försöka att ha......


Snabbedit: På förekommen anledning kollade jag det här gamla skrocket...


MÅNDAGSBARN är en ögonfröjd och är snällt och rart. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt lagd, och har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.


TISDAGSBARN är älskvärd och gör allt med fart. Den som är född på en tisdag, är vanligen stark och handlingskraftig, men är ofta krigisk och går anfallsvis tillväga


ONSDAGSBARN får lida ont, men kärt besvär. Den som är född på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, är intelligent och läraktig, men kan också vara ganska självsvåldig.


TORSDAGSBARN sliter tungt, och gör fin karriär. Den som är född på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.


FREDAGSBARN är god och givmild och gör gärna gott. Den som är född på en fredag, är kärleksfull och trofast. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur med kärlek.


LÖRDAGSBARN får arbeta för födan och slita hårt. Den som är född på en lördag, har sällan tur med kärlek. De har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.


SÖNDAGSBARN är sött och snällt, har det alltid bra och får det mesta de vill ha. Det har alltid ansetts för lyckligt att vara född på en söndag. De kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har en livlig fantasi.


*ASG* Jag är ett måndagsbarn......

Av Catten - 10 maj 2008 11:21

att nätvärlden är en enda stor sandlåda......och nöjer mig med det, utan vidare kommentarer!


Kommenteras bör dock det faktum att under vintern har mina sommarkläder hängt för varmt och krympt! =( Inte för att det i min garderob finns så mycket som kategoriseras som varken det ena eller det andra, jag tar på mig vad jag vill när jag vill, men det finns faktiskt två par "för korta" byxor - nu är de inte bara för korta utan även för smala.....Samma åkomma har mina linnen drabbats av - eftersom mer tyg går åt på bredden blir de för korta för att täcka både upptill och nedtill - elände, elände, Erlander!


Burkha vore kanske något i sommar - de är ju skapta för att täcka både här och där - eller snarare ALLT och jag har också hört att de ska vara riktigt svala? Man kanske inte ska tro riktigt allt man hör iofs och att sitta på balkongen i solen i ett sådant klädesplagg blir ju inte bara missriktat utan nästintill självplågeri? För ut på balkongen i solen ska jag, måste försöka jämna bonnabrännan en aning och fick det intrikata tipset att "tejpa över de bitarna som redan är solbrända, så resten kommer ikapp". Gräjt ajdija liksom!=) Tur att inte jag är så teknisk att jag behöver försöka komma på lösningar på allting......*ler och skickar en slängpuss*


Nä, solen på balkongen var det - är det nåt så....nä, jag finns inte på mobilen - idag är en slow dag då det mesta kan vänta! Ha en skön lördag folket!

Av Catten - 9 maj 2008 19:02

Jappjapp, har tillbringat några timmar på en filt i solen vid en sjö med vännen M - och mått bara finemang! Så rogivande att höra fågelsången och att studera rovfågelns flykt högt i skyn. Det tog tid innan jag insåg att den lilla, lilla svarta pricken inte var en fläck på min hornhinna utan nåt som faktiskt svävade! Tur att den inte såg oss som potentiella byten och kom kraschande ner med 300 km/h för att sätta klorna i våra vita kroppar!


Innan dess bjöd A på picniclunch , massa mys nere vid "Prästabryggan" - en somrig kycklingsallad med gottigheter i, nybakade frallor med Philadelphiaost och kaffe med chokladmuffins  - fan vad jag blivit bortskämd idag! =) Ändå vill jag ha mer - jag vill sitta på min balkong i kvällsolen, med trevligt sällskap! Kom hit med en vinare och lulla lite ihop med mig så kan vi snacka massa strunt som vi kanske ångrar senare? ;-) Om jag smusslar fram ett cigpaket får du inte bli arg, jag "ska bara" röka det där enda - det hör ju till!


Till dagen obehag hör alla äckliga "mördarsniglar" jag plockat idag, jag tappade bort mig när jag kommit strax över 200 och misströstade grovt om jag skulle hinna göra nåt annat alls idag - men solen gillar de ju inte så 1/3 av kyrkogården var om inte befriad så åtminstone inte sååååå förpestad. Men jag kommer att känna deras mjuka klibbighet mellan handskfingrarna hela helgen, slemmiga, sladdriga kräk! Jag är inte så värst blodtörstig, men dem kan man gärna få utrota för mig....


Näää...jag inser att ingen lär dyka upp med nån vinare till mig = inga cig, så jag får la gå och köpa en dosa snus i stället. De få laster jag har kommer jag att bevara stolt och jag ser fram emot att P19 åker till Gotland i sommar igen, då ska han få köpa en stock med smaksatt snus åt mig - fläder är betydligt bättre än både vanligt och det med lakritssmak. Men om nån vet var man i mina trakter kan köpa flädersnus så tar jag tacksamt emot tips!


Och btw så tar ungskrället studenten snart - vad köper man till en unge som inte vill ha nåt, och som helst skulle låta bli alla sorters festligheter alls? Jag har avkrävt honom två timmar i släktens närvaro, jag är inte heller överdrivet förtjust i dylika sammankomster, men lite får man tåla....Sen skulle jag gärna hänga på ut och festa, men jag har ju passerat studentdatumet med råge!!*S*

Av Catten - 8 maj 2008 17:01

är det i skallen i dag. En hel massa information och tankar har trängt ut allt som fanns där inne och sen snurrat runt sig själva så pass att där är alldeles rent - tabula rasa - dags att fylla på och börja om kanske?


Stopp i avloppet i duschen är det också :( Jag har fiskat fram en hel del mindre trevliga saker, främst hår och äckliga avlagringar, men även rakbladshuvuden och ....saker jag inte tittat närmare på för identifikation. *ryser* Men jag är ren, och det är huvudsaken, det dammade rejält om mig när jag gick idag. Jupp, torr är jag *S*


Jag tänkte undfägna er med ett par bilder - jag har en dålig kamera och är ingen fotograf men jag kan ändå inte låta bli att visa utsikten från en av mina arbetsplatser, den gamla kyrkogården med anor från 1100 -talet. Där fanns en kyrka som revs 1820 . Vid rivningen av kyrkan hittades en runsten. Idag återstår endast grundstenarna av kyrkan, men fortfarande händer det att någon begravs där. Ex vis Bengt Berg - han med Kanadagässen, och flera medlemmar ur släkten Hyltén -Cavallius. På platsen restes ett minneskors över kyrkan 1939 och det syns på en av bilderna.


Att gå där och skrota ger en fantastisk känsla av frid - och det är en välbesökt plats, loads and loads of bussresor åker tydligen runt i våra trakter och tittar på fornlämningar (konstigt att man inte ser det vackra i sin egen hembygd?) Den eminenta utsikten är över Skatelövsfjorden, imorse halv sju, när allt var lungt och stilla. Notera den ogräsfria och välkrattade grusgången - made by Catten! =)

Av Catten - 7 maj 2008 18:48

att jag inte alls körde sönder nån Walker igår - Herr R hade "bara" underlåtit att informera mig om alla tricks och knep med jättedyrmaskinen.....Nu kör jag som en gudinna, backar och snurrar värre än med radiobilarna på Grönan!! =)


Fast lite sönder lyckades jag göra idag ändå - kraftfull som jag är *S* slet jag av snöret till röjsågen när jag skulle dra igång den, för mig ett tydligt tecken på att den INTE vill bli använd av mig - jag är nämligen inte anatomiskt korrekt utformad för en sån appamojäng!! Där bröstplattan till selen skall befinna sig finns det på mig två, inte så värst stora, men dock utbuktningar som gör att selen liksom förflyttar sig i sidled...och om jag drar åt midjebandet så att selen sitter stadigt halkar den upp över mina myckna höfter vilket medför att röjsågen hamnar nånstans strax under armhålan :(


Dessutom har idag varit "en sån där dag" då det mesta går åt h-vete. Jag vet inte hur många gånger jag kört av linan, fått soppatorsk, bränt fingrarna på metallen som blir VARM när jag ska pilla fram tråden igen- åsså dragsnöret som påbröd! MEN - eftersom jag är envis som en röd åsna så gav jag mig den på att laga själv och gjorde det också innan jag med en väsning hystade upp den på hyllan och tackade för idag.....och övergick till Walkern - himla kulig leksak det där!


Nu vet jag precis hur den funkar, det är bara körtekniken som ska finslipas en aning, men jag har backat upp på ett släp med den idag och det gör mig en aning stolt, med tanke på att det är en "bakvänd trehjuling" som styrs med spakar och inte med ratt. Det var så pass kul att jag tom övervägde att gå på övertid idag, men så kom jag på att man ska fördela glädje över flera dagar om man har möjlighet, och åkte hem istället!


Hemma möttes jag av Ängelen med kompis - kompis blödde näsblod och hade gjort ett bra tag utan att veta varför och hur man stoppar det. Med ett raskt och hårt tag om näsroten med mina något gröna fingrar (de har befunnit sig djupt i innanmätet på en gräsklippare idag) fick jag ungen att kvida lågt och blodet att sluta rinna. Maaagiska fingrar sa hon och tittade storögt på mig. Nä, erfaren svarade jag, som blödde näsblod varje dag i samband med min mens som tonåring - jag förlorade förmodligen lika mycket blod åt båda hållen....*ser smått äcklad ut*


Dessutom har jag kommit på att mitt minne verkligen består av teflon!! Idag tryckte jag på Herr R ytterligare om arbetsfördelningen på helgerna och när han sa vilka helger han ville vara ledig i juni så sa jag ja tack och amen, glad åt att få besked - så nu har jag bokat upp mig på att jobba den helgen jag skulle åka norröver på fest! *korkskalle* Men det innebär å andra sidan att jag garanterat är ledig på midsommar - vad nu det ska vara bra för - Ängelens far har givmilt nog överlåtit henne på mig eftersom "jag hade henne förra året" - jaha, vart tog nu det där med 14 dagar i taget vägen??


Mmmmmen det löser sig, i helgen ska jag antagligen få träffa min efterträderska för första gången sedan hon hookade upp med mitt ex för ganska exakt ett år sedan, han fyller år och det ska bli kul att se hur hon reagerar - enda gången vi kommunicerat var ju en gång i vintras när hon ringde till mig och var dretfull...*S* Ja, fast jag är inte den som är den, jag ska luta mig tillbaka och njuta fullt ut av att vara gäst och bli servad!! Lite awkward är det dock, jag har ju bott i det huset i 16 år och vet vart varenda pinal finns, hon är där nån gång i månaden....


Dags att gå och tvätta Sveriges förmodligen skitigaste hår - det är fullt med gräs, damm och en och annan skalbagge kan jag tänka mig, jag har kört över mullsorkshögar idag med! *L*


Ha det kul - cykelhjul!

Av Catten - 6 maj 2008 16:10

Jag har fått min första "hatkommentar" ......eller vad jag ska kalla det? Till gårdagens inlägg hade någon, som naturligtvis valt att vara anonym skrivit "skenheliga kossa" till mig - no more - no less. Där ser man - en helig ko tror jag inte att jag är på något sätt, och inte sken- heller, varken helig eller dräktig? Möjligtvis kossig.......


Faktum är att jag rannsakade mig själv i flera minuter och kunde inte komma på vad det där skulle syfta på? Men sk*t samma, jag är glad att kunna väcka känslor, både positiva och negativa. Trots det så valde jag att inte godkänna kommentaren, för den var så ur sammanhanget liksom - de flesta av er klarar åtminstone av att kommentera med viss relevans! *L*


En annan sak jag lyckats få idag är att köra WalkerMowern - äntligen, och hur svårt var det på en skala? Är man bara någorlunda normalbegåvad snappar man snart funktionerna. En sak jag dock inte klarade var att titta framåt *rodnar* utan när jag vände mig om för att betrakta det excellenta verket av min framfart körde jag över inte en, inte två, inte tre utan fem sorkhögar och då kollapsade intagsfläkten :(


Mmm....kvinnor och höns!! Mycket sammanbitet och nogsamt upplystes jag om att en WM kostar i runda slängar 120 000 och man ska MINSANN framföra dem försiktigt!! Jaja, men gjort är ju gjort och nästa gång jag får chansen (tex så fort eländet är lagat) ska jag på't igen, för det var riktigt kuligt! Man kan ta rallysnäva svängar med den.................;-)


En liten beundrare har jag fått idag också, en äldre man som förmodligen bländades av vitheten hos gäddhänget på mina bara överarmar - idag har det varit åskvädervarningshett! Han hade många saker att dryfta med mig medan hans ännu mindre fru försökte komma ner till marken för att kunna plantera det två krysantemer de medförde. Krysantemum är nog en av de fulaste blommor jag vet btw - magen riktigt vänder sig när jag tänker på de skabbiga exemplar som brukar finnas i handeln lagom till midsommar, med en patetisk midsommarstång av gula och blå piprensare virade runt blompinnar nedstucken däri som "dekoration".


Men nu tar jag nog ut saker och ting i förväg - det är ett tag till midsommar och jag ska nog inte vara ledig då så jag behöver inte oroa mig för några festligheter eller ens piprensare.....den dagen den sorgen - planering funkar ju ändå inte hos mig!


Klippa naglarna är nu helt av nöden, jag ska gå och göra det och försöka avhålla mig från att kräkas av den obehagliga känslan, men långa naglar och trädgårdsarbete funkar bara inte. Nån som vill ge mig manikyr ikväll? ;-)


Till sus och jo: jag har inte funderat klart ännu! =)

Av Catten - 5 maj 2008 20:31

Jo, ni läste rätt - Catten tänker efter innan hon skriver idag......


Bla efter ett (nattligt men välkommet) telefonsamtal igår så satte hjärnan av i galopp och då måste det skrivas! Nu hade jag ju varit så ordentlig att jag stängt datorn för natten, så då fick det bli papper och penna med en alldeles för mjuk kudde som underlag, och jäklar vad jag skrev - elegant, humoristiskt och välformulerat...och rakt ur hjärtat.


Att datorn var avstängd får väl så här i efterhand räknas som försynens skickelse (alt. min högste chefs omsorg *S*) för idag har jag fått kalla fötter om huruvida jag verkligen vill ha det där till allmän beskådan....Det är läsvärt och tänkvärt, men oerhört självutlämnande och eftersom jag både vet och inte vet vem/vilka som läser min blogg och inte är okänd för en hel del av läsarna så ska jag nog ta mig en funderare på vem som ska få veta vad egentligen - och om en blogg är rätt forum för att få reda på den vetskapen? Underlig formulering där - men i sanningens namn blev det för sent igår, jag vänder oerhört snabbt på dygnet så fort det blir helg.....


Dessutom har det ju hänt nån gång *visslar generat* att jag kastat iväg mail och sms i "hastigt mod" som det så vackert kallas...mmmm, och det har jag ju fått äta upp många gånger, många,många gånger till och med och vill INTE hamna i så prekära situationer igen!


Samtidigt är det ju himla kul egentligen, det jag skrivit.......*velpotta* Nä, inte idag - jag får ta mig en rejäl funderare till tror jag och istället gå och vårda mina oerhört välgräddade skuldror med nån form av "after sun" och hamra in i skallen att SPF 25 inte gör nytta i tuben!! En fördel med att ha tattarblod är dock att även den gräääääääsligaste illröda rödhet övergår i brunt rätt snabbt, även om det här bruna kommer att fördelas fläckvis över mig denna sommaren!


Och btw så fick jag reserbjudande idag - goa E ska uppöver och frågade om jag ville åka med till mina vänner norrut, så nu ska jag synkronisera och organisera förflyttning med ledighet både hos mig och nån (jag vet vem ;-) tack på förhand) som kan erbjuda nattläger. Och semester ska jag få *gör vågen* - samma sak där, men det där med att planera är ju jobbigt.....hur GÖR man, jag har ju inte organiserat nåt på jättejättejättelänge?


Fan vad det kryper på mig - jag tror det är åttabeningar :( - jag måste logga ut och ta en dusch!!

Av Catten - 4 maj 2008 09:44

Igår tillbringade jag i stort sett hela dagen framför datorn, med undantag för några timmar mitt på dagen då jag var en aning social... det är inte nyttigt!! Jag har själv så svårt att förstå att tid och rum kan försvinna så fullständigt och att jag kan bli så uppslukad av triviala diskussioner om ditt och datt  och egentligen ingenting alls?


Så illa var det att jag faktiskt glömde bort att äta? Frukosten var sen såklart, men de vindruvor och den banan jag åt till fikat täcker kanske inte dagens övriga näringsbehov. Snusat fick jag gjort åtminstone - det var ingen risk att jag glömde *ler skämmigt* och nu kommer Ängelen imorgon och då blir det mer ordning och reda på maten också!


Lite besviken blev jag nog på att fd grannen aldrgi hörde av sig - det hade varit kul att gaffla en stund och uppdatera de senaste åren, men förhoppningsvis kommer det fler tillfällen. Småtjurigt kan jag dock konstatera att det verkar vara min roll fortfarande - att vänta på att andra ska ha tid och ork och lust att umgås med mig? Jaja....life suck's - men bara på vissa ställen <-----------*försök att vara rolig*


Som väl var ringde telefonen mizz i nazzen (jag var på väg att slita mig, "skulle bara" faktiskt skriva det här blogginlägget=)) dels så jag kom ifrån datorn och dels så jag fick uppdaterat på kära vännens mående. Trött men bra - kändes som en hyfsad sammanfattning. Sen är ju frågan hur mycket jag ska lämna ut om en annan person i min blogg, speciellt som jag vet att du läser den! ;-) Och eftersom du tyckte att jag försummade bloggen, trots att jag dumpade den för din skull igår så sitter jag nu här och svamlar, ännu värre än jag gjorde i telefon inatt.......


Jag säger bara en sak: Gå och blås bubblor genom öronen, så ska jag gå ut på balkongen och få lite luft idag . Kanske till och med cykla en sväng på den nylagade cykeln. Ja, inte nylagad som i helstekt i ugn utan med nytt styre och nya innerslangar så att det faktiskt inte känns som att cykla i meterdjup lera vid varje tramptag.....Tack älskade pappa! =)


Gå ut var det.............................................*u
tgången*

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards