Alla inlägg under juli 2009

Av Catten - 20 juli 2009 00:40


Jag ber härmed officiellt om ursäkt till snyggot Å (aka Gambiatanten): Min mobil hade orättmätigt stängts in i sovrummet och Ängelen spelade Dead by April på hööööööööööööööööööög volym så jag hörde den inte! Jag ringer dig imorgon som egentligen är idag.


På tal om imorgon, mobiler och Ängelen ja......23.20 buzzar det till och under mycket fnitter och fniss hör jag henne svara "Stockholm, javisst - jag är på!" Fnittret och fnisset fortsätter. "Imorgon - visst!" Mera fniss och fnitter. "Jäkla omväg men självklart!"


Här börjar den moderliga misstänksamheten uppstå. Vad svamlar barnet om? Min vackra, välmodulerade stämma höjs - men bara en aning så att hon ska inse att det är henne och inte vädret jag muttrar över. Med ett flin lika brett som Cheshirekattens informerar hon mig om att det är Flinuz (ex- och kanske soon-to-be pojkvännen) som ringer för att höra om hon vill åka med på semester imorgon. Hon har redan tackat ja.


Jag försöker fokusera klockan. Den är mycket. De ska åka imorgon förmiddag. Jag MÅSTE lokalisera en vuxen i Flinuz hushåll för att förhöra mig om vad som händer, Ängelen vet inget mer än att hon vill, vill, vill! Pinsamt att ringa hem till folk vid halv tolv, speciellt som det inte är livshotande, men nöden har ingen lag. Gossemodern svarar med ett skratt och förklarar att den igårblivne 17-åringen VÄGRAR åka med mor och far på semester om han inte får ta med sig någon. Vi klarar ut de rent praktiska detaljerna och skrattar lite i mjugg åt våra respektive alternativtonåringar på camping. De ser inte precis ut som urtypen för det, någon av dem.


Nåväl, bägge tänker sig en festivalframtid (när respektive moder släpper taget om sin minsting) så det är väl lika bra att härda dem i tid med liggunderlag och blöta tält. Hastigt och lustigt kastade Ängelen ner vad hon tror sig kunna behöva för en tredagarstripp i en väska, helt utan ett bekymmer i världen. Jag undrar vart hon kan ha fått det här med att aldrig planera nånting i sitt liv ifrån!!!

Av Catten - 19 juli 2009 20:45


Just en sån har det varit/är det idag.


En "sån där" dag då just ingenting känns kul, eller angeläget, eller intressant. En "sån där" dag då båda lurarna är ruggigt tysta, då Ängelen har ockuperat datorn och är på rugghumör för att alla kompisarna är på semester och ingen, ingen, ingen har tid med henne. En "sån där" dag då jag vankar rastlöst mellan soffan och kylskåpet, inte hungrig och inte trött - bara....."sån där". En "sån där" dag då jag förbannar det faktum att jag inte har en spänn över så att vi kan åka nånstans, göra nånting. Om vi nu mot förmodan skulle kunna komma på nånting som passar både Ängelen och mig vill säga.


Men men, imorgon är en annan dag! Jag hoppas att den inte blir "sån där" den också......



Av Catten - 19 juli 2009 18:20


så är det inte texten jag känner för - även om den är oerhört vacker - utan rösten, rösten, rösten! Sååååå mycket känsla....

Av Catten - 18 juli 2009 16:00


Fy vad ni är dåliga på att leka doktor - åtminstone på mitt sätt....Men det är okej, jag kurerade mig själv igår med en fullständig frosseridag. Ängelen och jag var precis lika uttråkade, rastlösa och fattiga båda två så vi parkerade framför tv:n och svullade i oss det mesta som inte hade fått gröna kanter här i skåpen. Inatt har jag inte hostat alls. Förmodligen var det symptom på nån slags socker- och fettundernäring jag hade....Nu är det åtgärdat och jag funderar riktigt allvarligt på om det verkligen kan vara så nyttigt att motionera som det påstås?


Än så länge idag har jag lyckats avstå från kroppsansträngning, inte egentligen för att jag velat utan för att jag nångång, nånstans hört att det är osmart att gå ut i åska och slagregn. Även om jag arbetar efter principen "ont krut förgås inte så lätt" i allt jag företar mig så känns tanken på en dyngsur krutdurk utsatt för blixten inte helt angenäm. Vi får väl se om det lättar här framöver - fram till nu har det åskat rakt ovanför, i närheten och omkring i ungefär fyra timmar, blixten slog förmodligen ner nånstans också eftersom vi var strömlösa i en halvtimma eller så.


Det är inget kul att vara strömlös, speciellt inte när man som jag är nyfrälst på en företeelse jag helst inte vill namnge eftersom jag vid något tillfälle beslutat mig för att hålla min blogg reklamfri, men jag kan ju säga som så att det är en musiktjänst som streamar massa bra musik in i mina högtalare och betydligt lättar upp mina dagar. Ängelen envisas tyvärr med att skifta till sin egen spellista så fort jag vänder ryggen till och tja....även om vi lyssnar på en hel del samma musik så är det mina skramligaste och hennes stillsammaste som vi har gemensamt och en hel dag av hennes musik skulle förmodligen orsaka sprängning av minst ett blodkärl i min hjärna....


Nu har hon stängt in sig på sitt rum, den inte längre så lilla. Hon anser nämligen att jag lider av en missuppfattning, nämligen den att personer som lever tillsammans ska dela på hushållsarbetet. Hittils har delningen utfallit i ungefär 99% mot 1%. Att hon tog upp de sista fem plaggen ur torkskåpet igår - varav fyra var hennes egna jeans - anser hon uppenbarligen vara hennes insats för månaden. *sucka* Idag fick den älskansvärda välja på att diska HEEEELA jättedisken eller att dammsuga alla våra sjuttionånting kvadrat. Hon valde dammsugningen - muttrande att "så är det inte hemma hos pappa, och så var det ALDRIG innan du flyttade, då gjorde du minsann ALLT utan att gnälla så förbannat". Ehhh...nähä. Jag vet det lilla hjärtat, det är en (av många) anledningar att jag inte bor hemma hos pappa längre.....



Av Catten - 17 juli 2009 14:51


Doktor House alltså - tänk inget annat era fulingar! Om vi gör så här: jag berättar om mina symptom och övriga fakta, så ställer ni en diagnos - okej?


Symptom:

Under de senaste tre kvällarna/nätterna hackhosta vid sänggåendet som successivt övergår till slemmiga upphostningar och snörvlande långt upp i från hjärnan ā la gammal gubbe. Vid uppstigning ur sängen släpper hostan relativt omgående.


Övriga fakta:

"Non -allergic" täcke och kudde.

"Non -allergic" tvätt- och sköljmedel.

Inga varken två- eller fyrbenta husdjur har vistats i sängen under nämnda nätter.

Pälsdjursallergiker - notera ovanstående! 

Ingen känd födoämnesallergi.

Fönstret ständigt på glänt för god syretillförsel.

Ej infekterad för övrigt.

Ickerökare - snusar dock men sväljer det ytterst sällan ;-)

Har ingen rökelse eller annat skumt orientaliskt i sovrummet.

Dammsuger iofs sällan - men HELA lägenheten är i samma skick.


Nu är det er tur - diagnos tack, någon?



Av Catten - 16 juli 2009 23:52


var ett uttryck jag fick med mig på vägen - roadtripsvägen alltså!


Och det gör det - i sinom tid och om man inte haussar för mycket. Morsan orkade inte med att resa hit, jag beklagade inte det. Istället fick lillefar, Ängelen och jag en riktigt trevlig handla&fikastund på DetStoraVaruhuset. Faktum är att jag shoppade loss på ett trepack förstoringsögon för det facila priset av 89.90 Så länge det är vad jag behöver lägga på glasögonkontot är jag glad. Glad blev jag också över de hemodlade grönsakerna vi fick av lillefar, späda krispiga morötter, rödbetor, potatis och sallad. Gottigt!


I ett anfall av omtanke eller var det kanske vekhet beslöt vi oss också för att gå på födelsedagsfirande i augusti. Som P18 sa: "Det behöver ju bara bli nån timme - längre tid tar det väl inte att äta?" Jaja, det blir nog bra med det....


Bra har det också blivit med det motionsryck jag helt oförmodat råkat in i: tre kvällar denna veckan har jag stavgångat en runda på ungefär 4.5 kilometer. Jag är rent löjligt stolt över mig själv.


Höfter; funkar över förväntan.

Knän; inga problem!

Benhinnor; fullständigt smärtfria!

Fötter; ajajajaj - det framgår med all önskvärd tydlighet att mina superbästa skor inte är superbäst längre - de är helt slut och sönderpromenerade. Synd att den sorten jag MÅSTE ha kostar minst 800 spänn. Det kan jag inte budgetera för. Punkt.


Jag tänker faktiskt inte ge mig den här gången ändå, minst tre gånger per vecka ska jag gå den där rundan - men väga mig väntar jag nog nån veck...mån...nåt ÅR med!! *ryser vid tanken på splittrad glasvåg*



Av Catten - 16 juli 2009 10:50


Vad är det?


Inte somnade jag så sött som jag trodde och hoppades igår. Nää...istället fastnade jag i ett maratonprat i telefon. På gott och ont. När skuggor ur det förflutna dyker upp - gör man bäst i att tända lampan då?


Precis som förr blev dess massor av skratt, men också betydligt mycket mer allvar. Status är quo så egentligen har absolut noll och ingenting förändrats och ändå förändrades en hel del med det där telefonsamtalet, Min förvirring kom tillbaka med full kraft och trots att jag uppmanades att "inte grubbla hela natten" så gjorde jag nog det åtminstone halva natten. Samt vaknade med ojämna mellanrum. Vaknade "för dagen" vid 6.50 och trodde inte mina ögon. Min hjärna tror fortfarande inte att det är sant.


Krämen på kakan är att moråfar kommer hit med Ängelen idag framemot eftermiddagen. Då är det meningen att jag ska vara glad, trevlig och fokusera på att underhålla. Uäck. Jag förmodas antagligen också lämna besked om datumet för att fira mor passar oss alla. Sanningen att säga så har jag inte ens berättat om planerna för mina söner. Treåringen i mig vill kasta sig på golvet, sparka och slå och skrika "Villintevillintevillinte". Men det gjorde jag inte som treåring, så att börja nu vore ju rätt patetiskt.


Nä, det påstås ju att jag är en vuxen kvinna, jag hävdar det själv bestämt förresten - speciellt när min mamma berömmer mig för att jag kan bre smörgåsar, eller förebrår mig för att jag "åker och skaffar killar så långt bort". Dvs när jag åker för att hälsa på vänner runt om i landet. Jag har insett att även min mamma är en av dem som lider by proxy för att jag är singel. Undrar om det är en fläck på hennes status?


Guuuuuud vad jag är/blir trött.....

Av Catten - 15 juli 2009 19:38


Tja, det är inte mycket till liv egentligen...Vännen E håller på att bygga om sitt hus och idag for jag dit i akt och syfte att hjälpa till att bära lite byggskräp till tippen. Det visade sig bli en lång och innehållsrik dag då jag fick inneha diverse funktioner utöver byggjobbarens. Jag har varit fikafixare, spindelskrämmare (med tanke på min fobi undrar jag vem som skrämde vem bäst), sällskapsdam, barn/badvakt, fredsmäklare, grillmästare och telefonsvarare. Med andra ord inget som jag inte kunde tidigare.


En dag som tillbringats till 99% utomhus är inget jag är van vid - men jisses så skönt det har varit. Ikväll somnar jag säkert före halv två, ovaggad dessutom! Min breda glappkäft har jag lyckas hålla idag, och faktiskt inte ens behövt reparera skadan som uppstod igår - den blidde reparerad ändå Hassegu vad jag gillar storsinta människor som inte enbart vill vräka skuld på andra =)


Motionsrycket känns som om det får vila ikväll, jag har lätt kommit över de där 10 000 stegen/dag som jag föresatt mig att ta - vilket också innebär att den lille smygrökaren får stå i skogen och röka ifred utan att åtminstone jag kommer älgande och skräms så han skäms - men kul var det att se hans min när jag dök upp i skogen! Jaja, lite roar den lilla liksom....


Summering: ytterligare en BRA dag!

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards