Alla inlägg den 24 april 2009

Av Catten - 24 april 2009 15:33



Riktigt läskigt blev det idag på väg hem. Det är sällan jag känner mig rädd men det gjorde jag när jag hamnade sist i en bilkö om sju bilar, efter en "gubbe i hatt" som höll sisådär 75 - 80 på 90- vägen. Efter honom låg en bil som tryckte honom i häcken utan att försöka köra om, vilket naturligtvis gjorde det svårt för efterföljande bilar att hitta tid och plats för säkra omkörningar. När väl ett sådant tillfälle dök upp så kom från BAKOM MIG plötsligt en herre i övre medelåldern i ett nedcabbat knallrött potenspiller svischande och äventyrade oss alla genom att därmed köra om åtta bilar på ett bräde, inklusive dem som redan själva lagt ut blinkersen och därmed påbörjat sina omkörningar.


Tvärnitar, tutningar och förmodligen en massa skrik och svordomar inne i bilarna....i min också. Jag själv är väldigt noga med att hålla avstånd till framförvarande bil. Inte för att jag är så överdjävligt laglydig av mig utan av den enkla anledningen att jag blivit på körd bakifrån och vet vilket helvete det kan ställa till med. Idag hjälpte inte det - så fort jag hade lagom stor lucka framför mig så var där någon som smet upp och gled in i den. Och gubben i hatt tuffade glatt på längst fram i kön, förmodligen rätt obekymrad om vad han orsakade med sitt val av hastighet.  Efter en vänstersväng var det inte så många bilar kvar framför mig, men jag hade setti backspegeln att där var en fyra - fem bilar bakom mig, och sist i raden en mc.


Bäst vad det är vråååååååååååååååååååååååååålar det till i vänsterörat och där kommer mc:n, som alltså gör om samma bedrift som cabben, men den skillnaden att han inte riktigt hinner så långt som han har förväntat sig innan han får möte utan får _kasta_ sig in framför mig, så jag får ställa mig på bromsen och hoppashoppashoppas att bilen bakom mig gör detsamma. Strax därefter ska jag tackochlov svänga av från väg 23, nästan "safe home" och väldigt glad för det  - sådana där trafiksituationer mår jag inte väl av - jag hoppas av hela mitt hjärta att jag aldrig någonsin får så bråttom! Missförstå mig rätt - jag gillar också att köra (för) fort, men jag gör det när det är säkra trafiksituationer där man har lite mer överblick än vad det nånsin var på den här vägsträckan.


P.S Jag körde också om "gubben i hatt" (som inte var en gubbe i hatt utan en ung man i 25 - 30 årsåldern) när han saktade ner till 65 för att fortsätta hålla det kilometerlånga avståndet till framförvarande bil.  Han såg glad ut när jag körde förbi, jag undrar om det var premiärturen med nya bilen, eller om han hade en alldeles nyfödd baby därinne...eller kanske hela bilen lastad med ägg? Jag kommer aldrig att få veta - men nu är jag nedlugnad iallafall...


Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards