Alla inlägg den 17 april 2009

Av Catten - 17 april 2009 23:29


Otroligt, fullständigt otroligt.


Jag trodde att jag sett allt, hört allt men undrens tid är banne mig inte förbi. Arg som ett bi är jag. På mig själv och min tro på ärlighet och godhet. Jag vill gärna ge människor en andra chans.Och en tredje.Kanske till och med en fjärde. Tyvärr förtjänar inte vissa det. Uäck. Tvärtom - vissa borde kapas jämns med fotknölarna on first sight.


Inatt ska jag hata - och imorgon ska jag vakna till en ny dag då jag går vidare i livet, förhoppningsvis en aning klokare och med en lika orubbad tro på människans inneboende godhet - tills motsatsen bevisats!



Av Catten - 17 april 2009 18:50


Det viktiga är inte hur gammal du är, utan hur du är gammal.//Okänd


När en man säger sin mening är han en riktig karl.När en kvinna säger sin mening är hon en satmara.// Bette Davis


Vi är vad vi låtsas vara, så vi måste vara noga med vad vi låtsas vara.//Kurt Vonnegut


Hur mycket oftare blir man inte stucken av en ros än bränd av en nässla!?// Selma Lagerlöf



Av Catten - 17 april 2009 14:15


någon eller dess rättigheter är uppenbarligen väldigt olika beroende på vem eller vad det gäller.


Dom är meddelad i målet mot grabbarna från piratbukten, de ska i fängelse (fast de får passera "gå" rätt många gånger i och med alla överklaganden som beräknas komma) och de ska betala en massa i skadestånd, så mycket pengar att jag inte begriper den summan. Jag kan inte hjälpa att jag drar paralleller till diverse andra rättegångar - främst till dem som handlar om olika former av barn- och kvinnofridskränkning.


Att ta sig besittningsrätten till någon annans kropp kostar betydligt mycket mindre än att göra detsamma med någons konstnärliga verk. Att kränka någons egendom är dyrare än att kränka någons kropp och själ.


Man kan hävda sin rätt att begå sexuella övergrepp med fraser som "men hon sa ju ja först, sen ändrade hon sig", med hjälp av nämndemän som anser att offret varit utmanande klädd, med hjälp av teknikaliter som att om 9-åringen som utnyttjades av en man i 70-årsåldern satt ovanpå mannen vid övergreppet så är det inte lika gravt som om mannen skulle tyngt ned henne med sin kropp.


Killarna från bukten hävdar att de "bara tillhandahållit en tjänst", de riktiga brottslingarna är vi - du och jag som de facto streamat och laddat - inte de. Ja, jag vet inte - men i mina ögon är det underligt att det kostar mer att dela med sig av sådant som sprider glädje hos folk än att göra någon illa.... 

Av Catten - 17 april 2009 12:43


Det där med inloggning och tekniken runt det är tydligen inte något som prioriteras här - EXAKT ett dygn måste det ha gått för att det ska funka att logga på med nytt lösen.....och i ärlighetens namn är väl knappast fredag eftermiddag den allra bästa tiden att göra en diagnos som det iofs inte är ett tvång att ha toppoäng på, men som vore kul att klara ändå....Men tack för lyckönskningarna, jag sparar dem till på måndag när jag ska lyfta mig i håret och skapa engagemang =)


Det ska bli sol i helgen har jag hört, och i byhålan är det dags för den traditionella vårmarknaden, tredje helgen i april. Eftersom jag är en rätt tvångsmässig person så lär jag förmodligen ta mig en sväng, trots att jag inga pengar har och trots att det egentligen mest är utomrikiskt plastskräp som säljs där. Har jag tur kanske jag träffar på någon att babbla med, och får ju en bonuspromenad i solen liksom.....det är ju aldrig fel!


Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards