Alla inlägg under januari 2010

Av Catten - 11 januari 2010 14:01


från igår som var "dagen från helvetet" av inga synbara anledningar alls är det här hittils en riktigt tippelitoppendag!


Den startade tidigt, med väckning av Ängelen inför terminens första skoldag redan 05.45 Det är INTE Catt-tid om det är så att någon mot förmodan lyckas missa det men jag vältrade mig ur sängen för att få se en jättepepp Ängel dansa runt i lägenheten - jag älskar att hon älskar sin skola!!!


Själv hade jag en viktig dejt på gång, med en finnig yngling på bilbesiktningen och det såg jag verkligen inte fram emot. Redan i höstas sa ju Lillefar att han inte var så jättesugen på att reparera mer på Escrutten "om det var mycket plåtarbeten". Med tanke på att vehiklen ifråga är från -91 så ÄR det mycket plåtarbeten på den och Lillefar och P20 gjorde en massiv (sista) insats och bötade på ett lappverk på undersidan, P20 sa med undergångston i stämman att jag INTE fick ha passagerare i baksätet eftersom det var risk att trampa igenom det något roststungna golvet.....


Så jag såg en framtid utan färdmedel framför mig. Kollektivtrafik är snarare ett begrepp än en verklig företeelse här i Byhåletrakterna nämligen. MEN!! Den finnige ynglingen som knackade med den otäckt sylvassa hammaren under Escrutten verkade både ha vaknat på rätt sida och bli positivt påverkad av dagens solsken för den appselut enda lilla tvåa jag fick var på CO-halten! Tjohooo liksom!!


Som en dagsbonus fick jag med mig P18 hem, hans far har kört sönder både sin egen och den lånade bilen så nu står de, som tidigare kunnat gödsla med bilar, helt utan kommunikationsmedel. Knappt hade vi bänkat oss vid kaffebordet förrän kära A dök upp med mumsigheter och vi fick oss en himla trivsam pratstund.


Ovanpå det skiner solen som en tok och tja, hade bara Hjärtat varit här också så hade dagen inte kunnat bli bättre!! =)



Av Catten - 9 januari 2010 15:53


* Midvinterkyla av sällan sydsvenskt skådat slag

* Oavbruten skrapning av kondensfyllda bilrutor, främst insida

* Telefon från herr R, med tips/vädjan om att jag ska söka den omigen vakanta tjänsten.

* Upphämtning av Ängel och P18

* Stoppad av  blåljusblinkande polis och presterar utandningsprov

* Öppnande av julklapp från snyggot Å, underbart vackra ljuslyktor =)

* Dop av Wildavalp aka "Stålmannenhunden" i snabbgjord dopsjal av spetsgardin

* Glöggdrickning och stelfrusna tår vid Fiskestadsjöns kant

* Småprat i soffan

* Hemresa med akuthunger som leder till "The golden arches" - skräpigaste men snabbaste maten på vägen :(

* Avlämning av frusna men mätta barn

* Hopstötning med E i närheten av hennes hem to- be och inspektion av detsamma

* Vidarebefodran till T:s hus

* Avätande av fisksoppa med saffran, valnötsbröd och krämigt mogen Briéost

* Drickande av ljuvlig nektar i form av vitt vin

* Mumsande på olika nötblandningar, direkttimporterade av T från Dubai

* Härlig, ljuvlig, ojämförlig värme från två öppna spisar

* Nattesamtal från Hjärtat

* Försök till sovning framför en av tidigate nämnda eldstäder med två tokbusiga kattungar som använder mig som både avstamp och landningsbana

* Sovning



Av Catten - 7 januari 2010 17:53


Aldous Huxleys "Du sköna nya värld" och inser att om han hade profeterat rätt då, 1932 så hade jag inte funnits idag.


Med det tankesättet hade embryot jag aldrig vaggats fram på ett löpande band, exponerats för rätt mängd solljus vid rätt fostervecka, indoktrinerats i sömnen via ljudinspelningar placerade under kuddarna i en enorm sovsal.


För i Huxleys framtidsvärld finns inga parasiterande samhällsoduglingar som tillbringar sina dagar på rygg i soffan med en god bok på magen.


Men å andra sidan - om inga sådana som jag producerats, vem skulle då läsa alla de där skrämmande framtidsskildringarna? Jag gillar mig själv rätt bra trots allt =)

Av Catten - 7 januari 2010 14:44


ropa hej i glashus, inte sälja skinnet förrän man har fåglen i handen och så vidare men kors och kryss i taket, ta i trä och allt annat sånt: jag tror jag är frisk! Navelen är tät som en silikonpackning (viss överdrift där) och jag är inte längre fläckig som en hånskrattande hyena. Intressant nog har min så vanställda navel fått en helt ny design efter det här äventyret. Jag kan ju knappast påstå att den var snygg innan, varken Simon & Thomas eller Lulu Carter hade vojat sig över dess utformning och troligtvis inte heller erbjudit sig att försöka skapa "Sveriges snyggaste navel" av den men som den är nu nu vet jag inte riktigt......


Jorå, det är fortfarande nåt slags hål i magen, som navlar vanligtvis är men...nä, jag ska inte gå in på närmare beskrivning än så - det finns säkert fler navelfobiker därute än rara C som jag skrämde upp ordentligt igår med min målande berättelse. Det var så illa att jag till och med över sprakande mobiltelefonförbindelse hörde hur nackhåren reste sig på henne ;-)


En bra grej med nya vänner är att jag förstått att min arachnofobi är rätt simpel, jag kan nu i min bekantskapskrets räkna in emetofobiker (2 st), en navelfobiker, en fotfobiker och en lösgomsfobiker (!). Intressant på min ära - jag är en rätt plain person när det kommer till kritan ialla fall....

Av Catten - 7 januari 2010 02:38


att man lär sig nåt nytt varje dag. Jag vet inte om det stämmer men här är ialla fall dagens (eller kanske snarare gårdagens) lärdom från Cattkorgen:


Oavsett hur gott det är med resterna av morsans Glasmästarsill så är det INTE smart att hetsäta det strax innan midnatt. Jag får halsbränna. Har jag halsbränna kan jag inte sova. Kan jag inte sova får jag inget vettigt gjort nästa dag. Får jag inget vettigt gjort får jag prestationsågren. Får jag prestationsågren hetsäter jag Glasmästarsill......


Snacka om moment 22?

Av Catten - 6 januari 2010 22:24


både i Cattkorgen och i bloggen.


Det är hjärnorna som inte funkar riktigt som de ska - varken min organiska, möjligtvis beroende på den oerhört underhållande och spännande finalen i JVMhockeyn som jag gottade mig åt inatt vilket innebar att jag somnade framemot fem-tiden och vaknade (åtminstone rent fysiskt) runt 13.


Den andra hjärnan är hårddisken i datorn, den krånglar till det för mig så pass att inte mindre än tre sjuuuperroliga och intressanta inlägg försvunnit idag - tänk vad ni missat! Markera + deletefunktionen lever sitt eget lilla liv och mina försök att själv få välja vilken text som ska tas bort och vilken som ska finnas kvar ignoreras effektivt av datorn, hence the missing inlägg liksom...Men nu virusscannar jag igen, för andra gången idag efter att ha rensat tempfiler och kakor.


Den här infon är oerhört viktig för mig att få ut - så sprid den över land och hav: Exakt så här spännande är mitt liv idag! =)


Av Catten - 5 januari 2010 22:36


Är vad livet i Cattkorgen består av allra mest just nu och eftersom det är så himla tråkigt så har jag beslutat mig för att bespara er det.


Jag skulle kunna skriva om hur underbart vackert det är med all snö som fallit här idag, eller underhålla er med allt onyttigt jag på ett underligt småländskt sätt att tänka proppat i mig för att "rensa hyllorna" från frestelser så att jag kan börja med lite bättre matvanor (?). Jag skulle kunna berätta att jag klockan jättesent igårkväll kastade ut min ohyggligt barrande gran, möblade om och lade ut den fina mattan som Hjärtat skickade med mig hem (tack, bejbi, det blev verkligen bra!)


Kanske skulle jag kunna i ord förmedla hur det kändes att vira halsduken upp över nästippen för att varken skrämma pansionister eller småbarn med mitt nässelfebrigt rödflammiga nylle när jag gick för att köpa snus, eller hur förundrad jag blev över mina grannar som sopade bilen i en halv evighet för att ta den de ca 300 meterna bort till den lokala matbutiken och sedan raka vägen hem igen.


Men allt sådant är ointressant och inget humörhöjade så jag återkommer när jag har nåt mer väsentligt att skriva.

Av Catten - 5 januari 2010 02:43


Min förra poll var (som vanligt) en nyfiken fråga:


Mindre än en vecka kvar till jul. Har du saker och ting under kontroll?
Ja, allt är klart!  
  0 %
Mja, ska nog köpa lite mat innan den 24, annars är jag nöjd!  
  77.8 %
Njae, jag kommer att tokköpa både mat och klappar i veckan  
  0 %
Nope, allt är kvar att fixa men jag är inte orolig  
  0 %
Nej, jag tycker inte om kontroll - jag sparar ALLT till sista sekunden!  
  0 %
Jul - vad är det?  
  22.2 %

Ni 22,2% som röstade på det nedersta alternativet - hur blev det, som vilken sketen torsdagskväll som helst eller?

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards