Alla inlägg den 14 januari 2010

Av Catten - 14 januari 2010 09:58


Jag finns ju - som så väldigt många andra -  på den där jättestora världsomspännande nätcommunityn. Den är verkligen...........stor.


Den verkar dessutom innehålla minst lika många underligheter som det finns medlemmar, ungefär. Märkliga aktiviteter finns där, man kan mata fiskar, odla får och skjuta ihjäl mafiosos. Man kan skicka hjärtan, kramar och snygga brandmän till varandra. Man kan göra tester av olika slag, de flesta felstavade och med förvånande slutresultat. Man kan maila kuliga uppmaningslekar till varandra. Man kan också gå med i mer eller mindre bra grupper.


Nåt som väääääldigt många gjort och som satt myror i huvudet på mig är att kopiera in en trxt på sin statusrad att de känner någon som har/haft cancer - och att de vill att det ska komma ett botemedel 2010. Jag känner också folk som har eller har haft cancer, jag har velat i många år att det ska komma ett botemedel men kan för mitt liv och kniv inte förstå vad det skulle göra för skillnad om jag sätter den texten i min statusrad?


Cashar staten då helt plötsligt upp några millar till? Blir de sjuka på något mirakulöst sätt friska? Vad HÄNDER egentligen?


Lika ofattbart för mig var det sms som skickades runt för några år sedan gällande den lilla Ängla som så tragiskt mördats, med en uppmaning att skicka sms:et vidare till alla kontakter för att stoppa pedofilin. Hur i fridens dagar stoppar jag en pedofil med ett sms till mina vänner - om det inte skulle hampa sig så att någon av dem ÄR pedofil och blir mirakulöst omvänd av mitt sms? Tror inte det va..... Så vitt jag kunde förstå så var de enda som fick nåt ut av det där seriesmset telefonoperatörerna som tjänade en slant?


Det är inte utan att jag blir lite...rädd (?)när vuxna människor sysslar med sådant. Vill du hjälpa en cancersjuk - sätt in en slant på Cancerfondens konto: http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Ge-en-gava/ , Känner du någon som har cancer blir hon/han förmodligen mycket gladare över ett personligt besök/telefonsamtal/mail/sms beroende på ork, än över att du rutinmässigt copy+pastar nåt på nätet.



Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards