Alla inlägg under november 2008

Av Catten - 21 november 2008 17:49

Skulle aldrig nämnt herr Sassoon inser jag, men här kommer den "klassiska" - kanske nåt man kan säga om kroknäsan också;-)

Av Catten - 21 november 2008 15:25


Japp, hela långa dagen har jag suttit fast vid datorn och det är först nu jag kommit mig för att ens äta frukost. Vilket sedeslöst förfall! Jag vill egentligen inte men när jag väl hälsat godmorgon på innevånarna i burken så är det alltför lätt att fastna och inte se hur snabbt timmarna bara flyger förbi. Mycket intressant finns det att skratta åt, prata med, lära sig om och hur det än är så länkas det så gott som alltid vidare till något ännu mer - eller nästan lika - intressant!


Men man kan ju välja att se det från den positiva sidan - alltid lär man sig något! "Värdelöst vetande" har ju alltid varit något av min specialitet så den dagen jag blir bjuden på fint mingelparty kommer jag att kunna prata med vem som helst om vad som helst - i alla fall i tio minuter, sen är nog de specifika ämneskunskaperna uttömda...men om man vill prata mer efter det kommer man förhoppningsvis på något?


Nåt mingelparty blir det inte ikväll (heller) men väl musikalen "Chicago" på Växjö konserthus:

http://www.linneateatern.com/website1/sd_page/2/1/index.php


Att besöka Linnéateaterns årliga musikaluppsättning har blivit något av en tradition för kören och det brukar vara väldigt trevligt. I år blir det dock ingen nattmangling med utgång efteråt - vi börjar bli trötta påstås det (tala för er själva liksom*L*) och orkar inte med sådant! Jaja, jag får vara nöjd, med tanke på att jag får taxiskjuts från dörr till dörr så ska jag nog inte börja tjata om barhoppning...

Av Catten - 21 november 2008 00:00

att vara en "dutti flicka".


Jag borde veta, och borde låta bli men det är så fint för stunden även om det straffar sig i efterhand med stressymptom som magkatarr och annan skit. När matlusten dessutom ligger på absoluta noll och jag mest lever på mackor, morötter, cigg och baljvis med kaffe kan ju även det rimligtvis påverka den där katarren och så blir det en ond cirkel.....


Lite positivt ändå: J har fått jobb *grattar igen*. Jag fick ringt till M och fått lite nyheter och lite samvete dövat *vinkar*. Fick ett sms sent igår om att jag är "ett under av uppmärksamhet och omtanke" - något som förmodligen inte alla i min bekantskapskrets håller med om men det värmde när det kom från den det kom ifrån. Dessutom fick jag en kram och nattipuss av Ängelen som tack för min taxiinsats istället för att bara tas för given - thank God for small mercys liksom! Lite uppskattning - var den än må komma ifrån - är aldrig fel.......;-)


Klockan säger att det är natt nu och jag är böjd att hålla med, fortsätter att kämpa emot det där vändandet på dygnet men det är attans så svårt att få hjärnan att instämma - den har en tendens att fortsätta med fundilurandet en god stund efter jag dragit täcket över huvudet och då känns det ju som lika bra att sitta uppe tills den slår av på varvtalet. Men uppesittandet skapar å andra sidan mera fundilurande och så är den så sett negativa spiralen igång. Jag behöver ett jobb - arbetslös i fyra dagar och rastlös som en hel kull hundvalpar.


Dags för lite mer kaffe nu kanske - det känns som om det här kan bli en lång natt.......

Av Catten - 20 november 2008 11:37

"Samarbetet" mellan mig och exet är för tillfället på topp - NOT!


Det lät så hiiiiimla bra på samtalen, han förstod och insåg och blablablabla och lika förbannat så går han raka vägen hem och gör EXAKT likadant som tidigare: tar ut det sagda på Ängelen som bryter ihop och då vill akutflytta till mig och sedan åker han iväg över helgen till sin till-och-från-kvinna,  helt i strid med Ängelens önskemål om hur hennes pappahelger ska se ut. Dessutom bokar han upp Ängelen på konsert - på "min" helg, utan att kolla att det är okej med mig och nu när jag vill ha reda på hur helgen kommer att se ut får jag skit för att jag inte kan samarbeta enligt överenskommelse.....*förvirrad smajlisgubbe*


I samma andetag sitter han och menar på att han inte behöver förändra något i sitt liv, för han lever ett BRA liv. Detta tydligen satt i motsats till mig som varken har jobb, ny karl eller strösslar lånade pengar omkring mig? Innebörden i ordet "bra" är olika för olika personer, det är jag fullt medveten om och med tanke på hur olika det är för oss två så är det ju inte underligt att vi inte lever tillsammans längre. *morrar* Bra för mig är när det funkar för HELA familjen....


*går och tröstäter en morot*

Av Catten - 19 november 2008 22:56

det man är så stenhårt och bergfast övertygad om är det enda rätta beslutet och något som definitivt måste genomföras kan vara så svårt att åstadkomma och sen kännas så makalöst fel när det väl är gjort?


Överlevnadsinstinkten får styra och samvete och känslor kan jag kanske döva med lite choklad.....


Nattens låtcitat kommer från GreenDay*s "Boulevard of Broken Dreams"

"I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
and I'm the only one and I walk alone

My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone"

Av Catten - 19 november 2008 13:59

Ingenting - absolut ingenting!


Denna veckan unnar jag mig sovmorgnar och egna beslut om graden av avskildhet från världen - på måndag ska jag ta itu med det som behöver tas itu med och det är ett och annat. Trots en viss distans från verkligheten är det full fart med bl.a  körövningar, taxiverksamhet, läxläsning och så det allerstädes närvarande överjävligt trista hushållsarbetet. Goa L rigde idag och avbröt som väl var diskningen och vi har massor och åter massor att älta - är moraliskt stöd och idékläckare åt varandra och jag är såååå glad åt att mitt tafatta men välmenta råd slog väl ut för henne häromdagen =) Det är lätt att vara klok åt andra!


En sak är ny dock - på den monumentala och monumentalt underliga siten där "alla" finns hittade jag häromsistens en väldigt kär vän från ungdomstiden. Han är där han rätteligen borde vara, gör det han brinner för och det gläder mig minst lika mycket som att ha återfått kontakten men det får mig än en gång att reflektera över mitt eget liv. Vad gör jag med det enda liv jag fått? De tankar, drömmar och funderingar jag hade för två år sedan när jag flyttade är fortfarande på planeringsstadiet och efter en konversation med Ängelen häromnatten inser jag att våra tankar rör sig ganska vitt ifrån varandra vad gäller framtiden.


Hon ser den kommande hösten som en chans till nystart, hänger upp tiden fram tills dess på förhoppningar - och det har jag också gjort, men de nystarter vi ser är inte riktigt kompatibla. Just nu vill jag inte tänka på det.....på måndag ska jag.....kanske......om jag orkar.....


*minihibernerar*

Av Catten - 18 november 2008 16:42


Det här blir ett "tjejigt" inlägg.


Jag har varit och klippt mig.


Jag brukar alltid bli nöjd när jag klipper mig, min frisör är jätteduktig.


Hon kommer alltid med roliga och smågalna förslag till frisyrer.


Idag föreslog hon en "klassisk Sassoonklippning" och visade en bild.


Idag är jag inte nöjd.


Den jag ser i spegeln är inte jag.


Jag vet inte riktigt vem det är - men hon ser ut som en liten tant!


*tar på mössan*

Av Catten - 18 november 2008 11:14


är det så att även män har intuition - eller läser de bloggar? *flinar*


"Bättre fly än illa fäkta" är ett talesätt som osökt dyker upp i mina tankar och tja....är det ett sätt man tycker fungerar så må det väl vara hänt. Min föresats på senare tid att aldrig lämna saker oavslutade är tämligen svår att hålla på alldeles egen hand har jag upptäckt.....


Något jag personligen har väldigt svårt att avsluta är städning - jag källsorterade i stort sett hela mitt kök i söndags och nu är min inte så stora hall fylld med diverse påsar, kassar och kartonger för vidarebefordran till återvinningscentralen. När jag var barn kallades det för soptipp, men å andra sidan genomgick ju även min mor en metamorfos från städerska till hygientekniker...allt blir lite finare, lite fräschare om man bara byter namn på det? Jag är inte arbetslös - jag är mellan jobb, står till arbetsmarknadens förfogande, tankar tid....men inte fan blir nåt bättre för det?


"Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor.
Men rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor."


Snott från Gurra F - men visste ni inte det så är det nog inte mycket ni vet? ;-) 

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards