Direktlänk till inlägg 11 februari 2010

Vad är det vi gör med oss?

Av Catten - 11 februari 2010 19:03


Köttklister.


Smaka på det ordet mina vänner - jag hoppas att ni slipper smaka det på riktigt!


  


Köttklister.


Något man ska använda för att limma ihop snuttebitar av diverse döda djur för att kunna sälja dem som något helt annat än de snuttebitar de egentligen är. Där blir vi lurade, både ekonomiskt och smakmässigt kan jag tänka mig. Enligt utsaga ska det bara innehålla "naturliga råvaror" men jag vet inte jag.... 


Aromämnen.


Det är ett annat ord, och företeelse som jag tycker vi bör passa oss för. I Sverige finns för tillfället 2800 godkända aromämnen som företrädesvis tillsätts i produkter som innehåller så lite råvara att den blir smaklös och därför måste aromämnen tillsättas. Där blir vi lurade igen, ekonomiskt och smakmässigt - kanske även på vår hälsa för även om det forskats på dessa ämnen har vi inte använt mer än ett fåtal av dem över så lång tid att man klart kunnat utesluta hälsopåverkan. Ändå är de godkända.


Det är inte många av oss som inte åtminstone hört talas om farorna med tex glutamater och sötningsmedel som tex aspartam. Ändå äter och dricker vi dem, och förstår inte riktigt varför vi mår som vi gör. Missförstå mig rätt nu, jag är inte heller någon renlevnadsmänniska så sett - inte på något sätt närmare bestämt - men det hindrar inte att jag undrar vad det är vi stoppar i oss!?

 
 
Ingen bild

/L

12 februari 2010 19:15

Hmmm tankvärt...
Tänk om man kunde överleva på min fovvo diet. CHOKLAD och mer CHOKLAD och en skvätt rödvin mmmmm . *ler*

 
Ironia

Ironia

14 februari 2010 22:19

Ja, man kan ju också undra varför maten är så smaklös från början så att man behöver dessa ämnen.......

http://www.ironiablogg.wordpress.com

 
kastrullis

kastrullis

14 februari 2010 23:23

Det är sjukt märkligt. Trombin. Blod från ko/gris som används för att limma ihop små "stuvbitar" av kött. Whatever happened to köttfärs?

http://kastrullapan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catten - 12 januari 2021 20:59

vad svårt det är ibland att komma till skott med att skriva, trots att det finns massor som jag behöver skriva av mig? Den 4:e fick jag besked om att jag har ny chef till 100% som ska ge mig uppdrag på 60% och att min fd chef har 40% av min tid. ...

Av Catten - 1 januari 2021 20:18

med komplett fullt upp. Nytt uppdrag samt därmed sammanhängande utbildning på jobbet, flytt till en betydligt bättre lägenhet men även besiktningar och extraaktiviteter, jul- och nyårsfirande med restriktioner, pappa som utsatts för bedrägeriförs...

Av Catten - 23 november 2020 13:52

om man precis kan kalla det för "bostadskarriär" när man flyttar från hyrestvåa till hyrestvåa? Men för mig personligen känns det ändå så, främst för att jag flyttar från tredje våningen med dyr utomhusparkering "i mån av plats" till marklägenhet med...

Av Catten - 19 november 2020 16:13

aldrig gjort anspråk på att vara ofelbar. Tvärtom är jag ofta medveten om att jag "borde" gjort annorlunda, bättre, mer, högre osv nästan av födsel och ohejdad vana. Därför blir jag nog lite extra stött när en person som jag en gång stod mycket n...

Av Catten - 8 november 2020 17:25


så innerligt tråkigt och oerhört opraktiskt att vara i isolering i väntan på provsvar. Mest opraktiskt var onekligen att jag hade typ ingen mat hemma, så igår satt jag och funderade ut att om jag åkte till affären strax innan den stängde vid 22, ...

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards