Alla inlägg den 23 augusti 2011

Av Catten - 23 augusti 2011 20:36

Man skulle ju kunna tänka sig att det skulle kunna vara en dag att vila sig på? En dag att åka nånstans och göra något roligt på? En dag att ligga i soffan och sträckläsa en god bok?


Inte så denna min lediga dag.


Denna min lediga dag har jag fnattat omkring ute i min trädgård i sällskap med min LilleFar. Fnattandet bestod i att slutföra vedhanteringen inklusive att samla ihop samt forsla bort alla spånor och all bark, avverka monstergräsmattan som förmodligen går på anabola, gräva ner ett fundament till en torkvinda, meddelst lie och räfsa få bukt med det hemskaste långgräset där klipparen inte kommer intill samt avslutningsvis åka ner till Fallfärdiga Rucklet som jag har insett står både obebott - och med källardörrar på vid gavel.


Nog för att jag är en rätt godtrogen individ som inte vill tro min nästa om något ont - men samtidigt är jag realist. Det är ju inte så att det är okänt i byn att Rucklet står obebott och såvitt jag kan se är det bara en tidsfråga innan byns ligister börjar våga ta sig in där så osedda som möjligt. Då kändes det oerhört onödigt att två av älskade barnens "brudkistor" stod där, innehållandes bland annat både silver och kristall. Exet har lovat att köra hit dem, men tydligen har han inte haft minne nog för sådant vid de fåtaliga tillfällen har snabbvisitar sitt före detta hem - huset han hoppas kunna sälja för dryga halvmillen...


Någon som jag dock vaken kan eller vill förbarma mig över är Frankkatten, han som Exet lovade ta hand om när jag blev allergisk och som utfodrades med enegrifoder för hundvalpar så att han växte sig så monsterstor att han går under namnet Frankenstein...han fick inte följa med i flytten. Jag fick tag på någon som kunde tänka sig att förbarma sig och ta hand mom honom - men det passade visst inte eftersom det var (håll i er nu) Exets nya kvinnas ex. Alltså bor Frankenstein ensam kvar i ett hus på 220 m2 och det kunde väl vara luxuöst för en kissekatt om det inte vore för det faktum att han bor där alldeles ensam - och utan mat.


Idag fick jag förhärda mitt hjärta och försiktigt fösa ned honom i källaren igen när vi skulle lämna huset - så han har åtminstone nånstans att vara inomhus, men hur blir det till vintern när mössen och fåglarna tar slut? Vad gör man med en katt som i praktiskt mening blivit övergiven, men som har en ägare som ständigt säger "jag ska fixa det" när han blir påmind?



Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards