Alla inlägg den 25 april 2011

Av Catten - 25 april 2011 17:25


Hastigt och lustigt bestämde jag mig för att ta två semesterdagar - det är totalstiltje på jobbet och även om det innebär lugn och ro så innebär det också att det är rent ut sagt skittrist att sitta inomhus och rulla tummarna när man kan vara ute i solen och njuta av att trädgårdsarbeta lite :)


Så den här påskledigheten har blivit rejält lång, åtta dagar för att vara exakt och hassegu vad jag (och andra) har hunnit med en hel massa! Hjärtat kom hit redan på torsdagen, en bonusdag är inte fel när man är på distans, vi har haft en shoppingdag då både han och jag blev tillfredsställda - i helt olika butiker dock. Trädgårdsbutiker och - magasin är rena porren för mig och jag skulle kunna ströva runt i evigheters evighet och låta ögonen frossa och drömma om "sen, när jag har råd".


Vi har haft sovmorgnar av sällan skådat slag, grillat med vänner, suttit ute kring en flammande brasa tills natten var långt framskriden och bara pratat strunt och ätit påskmat med mina föräldrar samt mina barn och deras respektive.


Gårdagen blev - trots att Hjärtat var tvungen att åka hem till sin (snart) tonåring - en riktig toppendag. Min LilleFar och mina söner tog krafttag i trädgården, sådana krafter som jag tyvärr inte besitter - det krattades undan de enorma lövhögar som jag hade gett upp om, höggs ned grenar och träd, skyfflades enorma mängder makadam och därefter planteringsjord - så att mamma kan få de rabatter mamma förtjänar ;-)


Som belöning för arbetet grillade (läs: förkolnade) jag lite kött åt de rara och efter det ansåg P20 att mamma och Änglen borde gå på bio. Det gjorde vi, och såg en film jag inte ens hört talas om (inte så konstigt kanske, med tanke på mitt ickeenorma filmintresse) "Sucker Punch" hette den iallafall och den var riktigt bra. En hel del av grejen är så klart att sitta i biosalongen med allt vad de innebär av ENORM bild och fullständigt fantastiskt ljud. Bra musik var det i filmen också förresten!


Idag var det med något mindre entusiasm jag gick ut i trädgården, det känns ju liksom att man använt en och annan muskel! Men envis som jag är så bara måste jag färda det jag påböjat och nu är den Japanska träddödaren som Hjärtat var så oerhört omtänksam och köpte till mig när han såg mig dräggla omkring i trädgårdsbutiken faktiskt planterad. Den, och en hel del annat smått och gott som jag hittade i mina balkongkrukor.


Den utökade rabatten är också stensatt längs kanten samt rensad från allt synligt ogräs, smultronlådan flyttad och sanerad från kirskål, fylld med ny jord och planterad med sanerade smultronplantor, den nyanlagda bamburabatten har fått påfyllning av jord och jag känner mig rent löjligt nöjd med mig själv. Ängelen har vattnat - så även mina fötter, på gott och ont eftersom jag strax efter vattningen var ut och klev i jordhögarna igen:



  och sådär snygga fötter får man när man har foppatofflor på sig under arbetets gång =)


You may now call me Prickfot!

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards