Alla inlägg den 15 april 2011

Av Catten - 15 april 2011 16:14


En äkta sådan......idag gick Ängelen ut en sväng och jag tog Gud i hågen och bestämde mig för att städa ur vårt sorgligt eftersatta kylskåp. Bäst jag står där med skallen inkörd mellan hyllorna bankar det på dörren. Eftersom jag inte hört någon bil (och eftersom vårt hus ligger rätt avsides tar de flesta sig dit med bil) tar jag ju för givet att det är Ängelen som skojar med mig och ropar som jag brukar när jag (tror att jag) vet vem som står utanför dörren: "Kom in! Eller stå kvar - mig kvittar det!"


Dörren öppnas lite dröjande och utanför står en liten späd varelse med vad som vid en hastig anblick såg ut att vara en rymdfärja på huvudet. ÄR dagens cykelhjälmar verkligen så enorma? Nåväl, den lilla saken frågade försynt om jag ville köpa majblommor. Det ville jag såklart! Med en tömd och med vatten påfylld mjökltetra i handen, kylskåpsdörren på vid gavel och allmänt förvirrad eftersom det inte var den jag trodde det var snor jag runt för att leta upp min plånbok, och tappar då naturligtvis den till hälften fyllda mjölkkartongen på golvet så att vattnet skvätter.


Så får jag tag i plånboken där jag för en gångs skull faktiskt har lite kontanter, frågar vad blommorna kostar, beställer två "vanliga", drar fram en tjuga, får mina blommor i näven, säger tack och hejdå och vänder mig om . Ungen står kvar - under fullständig dödstystnad. Jag tar några steg inåt huset för att hon liksom ska fatta att jag är nöjd så och efter ytterligare några sekunders tystnad säger hon "Tack då och hej". Sen cyklar hon iväg. Jag har ingen aning om vem ungen är - det bor liksom inga barn inom cykelavstånd härifrån?


En stund senare ska jag krafsa igenom min plånbok efter nåt kvitto som jag säkert vet att jag har där och förstår ganska snabbt varför det blida barnet stått kvar i förundran. Nu tror ni såklart att jag ska berätta att jag betalade henne med mitt viktiga kvitto men nej, riktigt så illa är det faktiskt inte. Men mycket riktigt betalade jag henne inte med en tjuga utan med den hundralapp jag också för en gångs skull hade.


Okej, jag har alltså köpt två stycken 10 kronors majblommor för 100 spänn. Men jag tröstar mig med att pengarna går till en väldigt god sak - så köp MINST en majblomma du med!

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards