Alla inlägg den 5 april 2011

Av Catten - 5 april 2011 17:01


Den använder man - om man är en Catt - företrädesvis till att först ta en god sovmorgon, och därefter till att kaaaasta sig ut i trädgården och ge sig i kast med allt som där behöver göras. Först krattade jag löv. Inte så lite löv. I blåst. Det kändes bitvis - inte lövlöst - men lönlöst med tanke på att ytan jag nyss krattat strax fylldes med löv igen, löv som blåste dit från den hög jag fåfängt krattat ihop.


Till slut fick jag åtminstone den lilla tilltänkta solhörnan i vinkeln mellan kök och garage hyfsat lövfri. Så kånkade jag dit en av de ursprungligen vita men numera mögelgröna bänkarna från förstubron på framsidan, skurade den med såpa och mirakeltrasa och vips hade jag en trivsam sittplats:


 

Därefter tog jag itu med att klippa ner det enorma vildvuxna och ack så vanskötta björnbärssnåret längs tomtgränsen in till min lilla fina granne. När jag ändå var igång passade jag på att ta lite annat smått och gott som grangrenar, förvuxna syrengrenar och annat som liksom kändes ivägen ;-) Utan något att jämföra med så är det ju svårt att se men jag fick ihop några rejäla högar:

(det vita "strecket" är ett krattskaft)

 

Bäst jag kämpade på där ropade grannen att nu var minsann lunchen serverad så då traskade jag väl in till henne och lät mig väl smaka. När vi ätit och även babblat en god stund tog jag tag i krattningen igen. Jag har något som skulle kunna vara/bli en riktigt charmigt planterad kulle i min trädgård och trots att jag misströstat visade det sig att det under löven fanns något som grodde:


 

Jag har hjärnsläpp just nu så jag kan inte tala om vad det är för blomma, scilla kanske?


Vad jag KAN tala om är att "Det som göms av hö inte tärs av snö":


 

Det där är - tack och lov - allt vad som återstår av de i mitt tycke enorma snöhögarna som hyresvärden plogade ihop när det var som värst....någon har visst lyckats få täcke i hopp om att överleva tills vintern kommer tillbaka?

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards