Alla inlägg den 21 september 2016

Av Catten - 21 september 2016 21:23


Jag minns faktiskt inte om jag någonsin bloggade om det för drygt två år sedan, när min arbetsplats plötsligt översvämmades av personer som lät oss förstå att de skulle flytta in i våra lokaler? Om jag skrev något alls om hur otroligt mycket arbete jag lade ner, både som arbetsplats- och som skyddsombud för att vi inte skulle utlokaliseras till skrattretande lokaler, både utrymmesmässigt, geografiskt och skyddsmässigt. Hur många skrivelser jag gjorde, hur många telefonsamtal jag ringde till mitt fackförbund och till Arbetsmiljöverket. Att jag kontaktade lokalblaskan och P4, att vi som uttallade oss utsattes för reperessalier från ledningen att vi till slut ställdes inför fullbordat faktum: flytta eller ordna med egna lokaler.


Under första året efter flytten var jag tjänstledig, men under det andra har jag i egenskap av skyddsombud påtalat ärende efter ärende. Ventilation, brandvägar, öppet kablage, för hög ljudnivå från den tunga trafiken på industriområdet precis utanför huset osv osv. En av de mest brännande frågorna har varit att vi är för många människor på för liten yta. Det finns för få toaletter, för trånga utrymmen, för lite space för var och en att kunna utföra sitt uppdrag helt enkelt - och det skapar konflikter så både den fysiska och den psykosociala miljön har varit under all kritik ett bra tag. Det blev ännu mer påtagligt efter semestern, då vi helt plötsligt blev nästan en tredjedel så många personer till, på samma m2- yta.


Nu förstår till och med högste chefen att ärendet inte bara är allvarligt utan "förbi allvarligt"....så vi ska flytta igen. Inte till den luftiga och lämpliga lokal som vi förevisades redan i april och som förhandlingar pågått kring sedan dess. Nej, i förra veckan fick vi veta att en flytt dit skulle bli så dyr att det skulle krävas uppsägning av personal för att genomföra den, så därför fanns ett "bättre" alternativ: vi flyttar in i de lokalre som vi fick lämna för ca 10 år sedan, och knuffar ut de två befintliga verksamhterna därifrån! Verksamheter som fått lokalerna renoverade och anpassade efter sina specifika behov för hundratusentals kronor. Verksamheter som inte visste om att de skulle flytta, verksamheter som inte har någon annanstans att flytta...


De lokalerna var vi och beskådade och fick information om igår (och högste chefen säger att det kan ta MAX sex veckor innan flytten är genomförd) och redan idag får vi höra rykten om hur omkringliggande verksamheter å det bestämdaste motsätter sig att vi flyttar dit. Verksamheter som har lite mer tyngd, lite mer cred än vad vi har och som faktiskt skulle kunna åstadkomma en hel del turbulens om planerna på en flytt genomdrivs. Det ska bli så oerhört intressant att följa hur chefen ska klara sig igenom det här, han som var totalt benhård och tvärsäker när han förra veckan sade "det är inte förhandlingsart, jag har redan fattat beslutet"   

Presentation


Fortfarande lurvig - och rund igen:)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards